sâmbătă, 4 iulie 2015

Crucea Roșie Română împlinește 139 de ani de activitate umanitarăSocietatea Națională de Cruce Roșie din România sărbătorește sâmbătă, 4 iulie, 139 de ani de la înființare, 139 de ani de istorie și activitate umanitară.
Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate sunt principiile fundamentale pe care Crucea Roșie Română se bazează în acțiunile sale.
Istoria Crucii Roșii Române s-a împletit cu istoria țării noastre. An de an, Crucea Roșie Română a venit în sprijinul comunităților vulnerabile adaptându-și răspunsul la nevoile acestora, a trăit alături de populația țării greutățile războiului, confuzia tranziției dintre diferite regimuri și a contribuit la efortul de refacere a comunităților din zonele afectate de dezastre naturale.
Numai anul trecut, Crucea Roșie Română a sprijinit 272 968 de familii și persoane singure cu alimente de bază, produse de igienă, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și rechizite. Deși anul trecut, România  nu a fost afectată de dezastre semnificative, totuși Crucea Roșie Română a avut 139 de intervenții în situații de urgență precum incendii, caniculă, înzăpezire sau alunecări de teren, 30 635 de persoane beneficiind de sprijin material. Mai mult de 30 000 de persoane localizate în zone de risc, au beneficiat de programe de pregătire pentru a ști cum să acționeze în caz de dezastre. Peste 20 000 de persoane au fost pregătite în acordarea primului ajutor de bază. Donarea de sânge voluntară și neremunerată s-a situat, de asemenea în atenția noastră, astfel 3 807 persoane au donat sânge. La nivel național s-au derulat 179 de programe și proiecte sociale și 205 de proiecte și campanii de educație pentru sănătate.  Prin serviciul „Căutări persoane” am soluționat 226 de cazuri pentru restabilirea legăturilor cu familia. Promovarea valorilor umanitare, activitate specifică Crucii Roșii, s-a materializat prin acțiuni de informare adresate tinerilor, astfel peste 4 000 dintre aceștia știu mai mult despre toleranță, respect și umanitate.
La Bacau, echipa Crucii Rosii a fost sambata in Parcul Cancicov celebrând în mijlocul băcăuanilor cei 139 de ani de activitate umanitară.

Au fost oferite servicii medicale (măsurarea tensiunii arteriale, determinarea glicemiei), au fost distribuite pliante informative despre activitatea Crucii Roșii Bacău și au fost realizate demonstrații privind acordarea primului ajutor de bază. Am organizat, de asemenea, o expoziție cu cele mai relevante fotografii ale actiunilor din ultimii ani, precum și activități adresate copiilor: face-painting, modelare de baloane, etc. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.