luni, 2 februarie 2015

Familii nevoiase din Izvoru Berheciului, ajutate de Crucea Rosie Bacau

Echipa Crucii Roșii Bacău s-a deplasat zilele trecute în comuna Izvoru Berheciului pentru a efectua anchete sociale și pentru a ajuta, în măsura posibilităților, două familii aflate în situații disperate.
Prima dintre acestea, domiciliată aproape de Primăria Izvoru, este formată din zece persoane – patru adulți și șase copii: Florin Derla si Elena Sandu, Mihaela, 33 de ani, si Simona, 25 de ani, fiicele Elenei Sandu, si copiii celor doua. Cel mai mic dintre copii a fost adus recent pe lume, iar cel mai mare este în vârstă de 10 ani. Condițiile în care locuiesc cei șapte sunt dificil de imaginat, locuința este foarte mică, nu este încălzită și nu au lumină.
Cea de-a doua familie locuiește în satul Oțelești – două femei și o bunică ce trăiesc în aceeași curte, precum și șapte copii. Cel mai mic dintre aceștia, de numai 5 luni, s-a stins de curand din viață, din cauza unei pneumonii.
Angajații si voluntarii Crucii Roșii Bacău au dus la locuințele persoanelor nevoiașe alimente: ulei, făină, zahăr, paste, orez, conserve, biscuiti, dulciuri. De asemenea, au fost distribuite multe haine și jucării pentru copii, provenite din donații din partea unei băcăuance ce trăiește în Anglia, căreia îi mulțumim.

Vom continua să monitorizăm cazurile și vom rămâne pe recepție pentru a contribui, în măsura posibilităților, la salvarea persoanelor aflate în situații critice. Totodată, dacă sunt persoane interesate să doneze pentru aceste familii și pentru altele aflate în situații asemănătoare o pot face la sediul nostru din str. Oituz, nr 61, tel. 0234 523 733. 












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.