miercuri, 3 octombrie 2012

SPRIJIN PENTRU VÂRSTNICI



Prin intermediul a peste 200 de voluntari, Crucea Roșie Bacău ajută anual, persoanele în vârstă din Județul Bacău, beneficiari ai proiectului Îngrijiri la domiciliu, acordându-le sprijin material și socio-medical. Prin aceste activități, vârstnicii care se pot deplasa sunt încurajați să rămână activi în comunitatea noastră iar cei imobilizați la pat, sunt îngrijiți cu profesionalism și afecțiune de către personalul și voluntarii Crucii Roșii Bacău. De-a lungul timpul, prin serviciile furnizate s-a creat și o legătură valoroasă între vârstnicii beneficiari din cadrul Centrului de Îngrijiri la domiciliu.

În contextul în care anul 2012 a fost desemnat Anul European al Îmbătrânirii Active și al Solidarității între Generații, Crucea Roșie Bacău își propune să evidențeze valorile solide, familia și contribuția persoanelor în vârstă la dezvoltarea societății noastre și a diverselor moduri de a favoriza această contribuție. Prin activități sociale și de sprijin a bâtrânilor, inițiativa Crucii Roșii Bacău este aceea de a lua măsuri pentru favorizarea îmbătrânirii active și întărirea solidarității între generații.




În luna octombrie, începând 1 octombrie, Ziua Internațională a Vârstnicului, voluntarii au realizat activități pentru seniori care au vizat schimburile între generații, experiențele de învățare reciprocă tineri-vârstnici și sprijin socio-medical. În acest sens, de ziua lor, Crucea Roșie Bacău a montat un cort, în zona Prefecturii, unde seniorii băcăuani au avut posibilitatea să-și facă un set gratuit de analize. 






Simultan, 25 de vârstnici din cadrul Centrului de Îngrijiri la Domiciliu, au fost prezenți la sediul Crucii Roșii Bacău, unde și-au sărbătorit ziua, cu tort și fursecuri.

  














Mulțumim pe această cale, sponsorului nostru S.C. INAN IMPEX S.R.L. care a făcut o donație ce a constat în fursecuri și tort. Datorită acestui gest umanitar, bunicii noștri s-au îmbucurat foarte mult și au simțit că sunt prețuiți și respectați. De asemenea, aceștia au beneficiat de câte o consultație gratuită, efectuată de câtre unul din medicii voluntari. 


În aceeași zi, o echipă de voluntari s-a deplasat și la Parohia Hârja, pentru a marca sărbătoarea dedicată bătrânilor.


















Conform acestei tematici, săptămâna aceasta voluntarii Crucii Roșii Bacău vor continua să efectueze vizite la domiciliul a 200 de vârstnici din cadrul Centrului de Îngrijiri la Domiciliu, pentru a le oferi câte un pachet alimentar, pentru a socializa și pentru a-i ajuta la diferite activități casnice.







Mulțumim sponsorilor noștri și tuturor celor care ne-au sprijinit în demararea acestor activități dedicate vârstnicilor din comunitatea băcăuană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.