sâmbătă, 8 septembrie 2012

Băcăuanii sunt dornici să urmeze cursurile de Prim Ajutor ale Crucii Roșii Bacău

Astăzi, de Ziua Mondială a Primului Ajutor, începând cu orele 10:00, la cortul Crucii Roșii Bacău, amplasat în zona Prefecturii, 106 de cetățeni au beneficiat în mod gratuit de măsurarea tensiunii arteriale, a glicemiei, greutății și a indicelui de masă corporală. 

De asemenea, mai multe echipaje de voluntari au informat băcăuanii cu privire la oferta de cursuri de Prim Ajutor ale Crucii Roșii Bacău. Aproximativ 120 de persoane care doresc să participe la aceste cursuri au primit un cupon de reducere și obiecte promoționale cu însemnele Crucii Roșii Bacău. 


Pentru a face populația să conștientizeze despre importanța acordării primului ajutor în situațiile neplăcute ce pot fi întâmpinate atât în mediul familial cât și în colectivul de la muncă, voluntarii le-au aplicat cetățenilor chestionare cu câte 1 sau 2 întrebări despre manevrele de Prim Ajutor ce sunt necesare în caz de accidentări. Dintre aceștia, aproximativ  34% au răspuns corect și 66% au răspuns greșit. Cei care au răspuns corect au primit mici cadouri precum brățări și brelocuri iar cei care nu au răspuns corect au primit  dulciuri. Indiferent de răspunsul pe care l-a dat fiecare, majoritatea dintre aceștia s-au anunțat că se vor înscrie la cursurile de Prim Ajutor pentru a fi mai bine pregătiți.



În jurul  orelor 12:00, voluntarii Crucii Roșii Române din toată țara au realizat un lanț uman. În Bacău, acest lanț uman a fost făcut în fața Casei de Cultură și în fața Prefecturii, pentru a arăta comunității că această organizație se bazează pe forțe umane, care prin unitate, solidaritate și devotament contribuie la binele oamenilor.



  


  


  


2 comentarii:

  1. Bună dimineața / după-amiază
    aveți nevoie de un împrumut în mai puțin de o oră (1 h) pentru a conduce, a realizat proiectele tale; ajusta ploblemes și situațiile tale?
    Doar o singură soluție; contactați-mă: henrycarpenter01@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună dimineața / după-amiază
    aveți nevoie de un împrumut în mai puțin de o oră (1 h) pentru a conduce, a realizat proiectele tale; ajusta ploblemes și situațiile tale?
    Doar o singură soluție; contactați-mă: henrycarpenter01@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.