vineri, 6 iulie 2012

Turiştii din Belorussia şi-au continuat drumul spre vacanţă şi cu sprijinul Crucii Roşii Bacău




Vineri, 6 iulie 2012, Crucea Roșie Bacău a distribuit pasagerilor, din autocarul implicat în accidentul rutier ce a avut loc pe raza comunei Săucești, 40 de pachete cu alimente (conserve de pateu, pâine, biscuiți, ciocolată), ceai și 49 sticle de apă plată. De asemenea, reprezentanții Crucii Roșii au pus la dispoziția pasagerilor un număr de telefon unde cei  46 de turiști din Belorussia pot fi contactați de către rudele lor din țară.

La ora 10.05, autocarul avariat în evenimentul rutier a fost urcat pe un trailer și transportat la Vama Bacău.
La ora 10.30, un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă Bacău şi un echipaj din cadrul Crucii Roşii, au preluat şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău un număr de patru minori care acuzau dureri abdominale şi dureri în zona capului. Al'i 20 de copii au fost consultaţi de către medicul  de gardă de la Crucea Roşie Bacău.   În urma evaluării stării de sănătate s-a constatat că aceştia prezentau contuzii minore şi nu necesită internarea.

La ora 11.15 autocarul venit din Bulgaria pentru a prelua pasagerii implicaţi în accident a ajuns la Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron” Bacău.

Un voluntar al Crucii Roşii Bacău, dna. O. Solomon,  cunoscător al limbii ruse, a contactat ambasada Belorussiei la Bucureşti în vederea comunicării aspectelor privind starea de sănătate a pasagerilor şi a stadiului activităţilor desfăşurate pentru continuarea deplasării de către aceştia. Demersurile au continuat şi au fost transmise informaţiile şi la Crucea Roşie  Belorussia şi la Crucea Roşie Bulgaria în vederea asistării în continuare a tuturor pasagerilor afectaţi.

La ora 14.20, pasagerii îmbarcaţi în autocarul venit din Bulgaria şi-au reluat deplasarea către destinaţie.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.