marți, 25 ianuarie 2011

Primaria Oituz este prima la apelul Crucii Rosii Bacau de a deveni membru sustinator


Nevoile, criza, dezastrele naturale, lovesc pe fiecare, indiferent de conditia sociala si economica.

In baza bunului parteneriat existent intre Crucea Rosie Bacau si autoritatile locale din judet, care a functionat si functioneaza in numeroase situatii de dificultate si criza (va reamintim aici doar de interventia post-dezastru din vara anului 2005, 2008 si 2010), Crucea Rosie Bacau, in decembrie 2010 a lansat invitatia catre toate Primariile din Judetul Bacau ca acestea sa devina ca persoana juridica, membru sustinator, care contribuie la sprijinirea financiara si materiala a Crucii Rosii Bacau, cu o suma in lei, in functie de numarul de locuitori.

Aceasta invitatie de a deveni ca persoana juridica, membru sustinator al Crucii Rosii Bacau se fundamenteaza pe:

- art. 10 din Statutul Filialei de Cruce Roşie Bacau care este în deplină concordanţă cu dispoziţia art. 12 din Statutul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie Română.

“Categoriile de membri ai Crucii Rosii Bacau sunt: membru activ, membru susţinător şi membru de onoare

- membru activ poate fi orice persoană care cunoaşte şi doreşte să acţioneze în conformitate cu Statutul Filialei, cu Principiile Fundamentale, este înregistrat în una din structurile Filialei şi plăteşte cotizaţie;

- membru susţinător este orice persoană fizică sau juridică care contribuie la sprijinirea financiară sau materială a Filialei;

- membru de onoare este persoana învestită cu acest titlu de către Consiliul National, la propunerea Comitetului Crucii Rosii Bacau, ca o recunoaştere a serviciilor excepţionale aduse Filialei.”

Suntem o organizatie in care beneficiarii nostri sunt ratiunea noastra de existenta de aproape 135 ani!

Raspunsul cel mai eficient si complet ce poate fi dat in sprijinirea populatiei vulnerabile se bazeaza pe colaborarea si cooperarea eficienta intre autoritatile statului si Crucea Rosie, singura organizatie umanitara, care are atributii stabilite prin lege ca auxiliar al autoritatilor publice (Lg. 139 / 1995, modificata si completata de Lg. 524 / 2004).

Conform art. 8 din aceasta lege, Crucea Rosie se bucura de protectia si de sprijinul statului, si are in calitate de organizatie de utilitate publica, dreptul de a cere sprijinul tuturor autoritatilor publice iar acestea au obligatia de a-l acorda.

In urma invitatiei lansate mai multe primarii si-au exprimat acordul dar prima care a si realizat ceva concret in acest demers este Primaria Oituz care prin Hotarare de Consiliu Local a decis sa devina membru sustinator a Crucii Rosii Bacau sustinand-o cu o suma de 3000 lei/ an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.