Fiind mereu prezenţi la datorie, voluntarii Crucii Roşii Bacău nu au ezitat vreodată să spună da atunci când a fost nevoie de ei. Prin munca şi dăruirea lor în vederea îndeplinirii misiunii de alinare şi prevenire a suferinţei umane, au dovedit că sunt sufletul tuturor activităţilor organizaţiei.
A învăţat ce înseamnă Crucea Roşie
Vladimir Simion Boeriu este unul dintre oamenii de bază a Crucii Roşii. S-a oferit să ne ajute atunci când a venit pentru prima oară în Bacău , ca şi jurnalist. Până să ajungă la noi, nu a mai fost vreodată într-o zonă afectată de inundaţii. Singura lui experienţă de acest gen a fost în anul 2008, atunci când în urma unor inundaţii, nişte rude de-ale sale, din Târgovişte au rămas fără casă.
Fiind nevoit să meargă cu noi pe teren, la Săuceşti, tânărul a fost pus faţă în faţă cu realitatea. Acest lucru l-a făcut să realizeze cât de importantă este disponibilitatea pentru muncă voluntară şi cât de mult înseamnă să întinzi o mână de ajutor celor aflaţi în suferinţă. „Am avut norocul să-i întâlnesc pe cei de la Crucea Roşie Bacău. Alături de aceştia am trăit clipe de neuitat. Ei mi-au deschis mintea. Şi eu, la rândul meu, am încercat să deschid minţile altora.”
După ce a stat aproape o săptămână cu noi, însoţindu-ne zilnic pe teren, la distribuţii, Vladimir s-a întors la Bucureşti, unde s-a decis să informeze publicul despre pagubele rezultate în urma inundaţiilor din Bacău, comuna Săuceşti, printr-o expoziţie de fotografii denumită „No comment”, ce a avut loc la Galeria Simezu, pe Bulevardul Magheru. „ Am dorit ca prin această expoziţie de fotografii, oamenii să conştientizeze gravitatea situaţiei în care s-au aflat sute de băcăuani şi mai ales să instig la implicare, comoditatea fiind arma cea dintâi la români. Vorbind de la sine, imaginile reflectă fapte reale, printre care şi cele pline de generozitate ale unor adolescenţi care au muncit cot la cot cu cei adulţi doar pentru a-i ajuta pe cei sinistraţi, în loc să facă alte activităţi specifice vârstei lor.”
Dăruire şi promptitudine
În urma inundaţiilor din data de 26.07.10, am apelat la Vladimir pentru a ne ajuta cu munca de teren. Fără să stea vreo clipă pe gânduri, acesta a venit la Bacău. După zile în şir de distribuţie şi anchete sociale pentru sinistraţii din Municipiul Bacău (cartierul CFR, str. Arcadie Şeptilici, Calea Moineşti) şi din comuna Mărgineni (satul Baraţi şi satul Munteni), bucureşteanul este de părere că: „Mi se pare anormal faptul că ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în Bacău nu este deloc mediatizat, pe când în Săuceşti, majoritatea celor din mass media au exagerat în continuu situaţia de atunci.”
Planuri de viitor
Vladimir ne-a adus la cunoştinţă că: „Pe viitor, voi răspunde cu şi mai multă promptitudine atât apelului Crucii Roşii cât şi apelurilor altor organizaţii care îmi vor cere sprijinul meu.”
În ceea ce priveşte mediatizarea dezastrului provocat de inundaţiile din data de 26.07.10, tânărul jurnalist nu se dă bătut. „ Cu acordul celor de la Crucea Roşie Bacău şi celor de la sediul central al Crucii Roşii Române, voi încerca să realizez în luna septembrie a.c, luna Crucii Roşii Române, o expoziţie de fotografii şi imagini video din zonele afectate de inundaţii din Bacău. Nu contează dacă această expoziţie se va desfăşura fie la Bucureşti, fie la Bacău. Important este ca acest eveniment să fie mediatizat întrucât să evidenţieze nevoile celor sinistraţi, mulţi dintre ei rămânând fără case, nemaiavând aproape nimic, doar durere şi amărăciune în suflete.”
Vladimir Simion Boeriu a reuşit să facă ceva util pentru societatea în care trăim. Cel mai presus de toate a pus suflet în acţiunea de voluntariat, contribuind astfel la ajutorarea celor necăjiţi.
Vladimire, halal comentarii si limbaj mai utilizezi in comentarii.
RăspundețiȘtergereGen: https://clujcapitala.ro/2016/03/cluj-arena-unul-dintre-ei-si-batut-joc-de-memoria-lui-johan-cruyff-cine-sunt-cei-care-au-strigat-cristiii-timpul-meciului-romania-spania/