miercuri, 11 noiembrie 2009

COMUNICAT DE PRESA- Banca de alimente

Bacau, 11 noiembrie 2009 : Dupa mai bine de o luna de la lansarea proiectului social Banca de Alimente la nivel national, Crucea Rosie Bacau incepe procesul de distributie al alimentelor catre persoanele vulnerabile din Bacau.

Cu sprijinul populatiei bacauane, care a raspuns pozitiv la apelul lansat de Crucea Rosie, in perioada 28 septembrie- 11 noiembrie 2009, in magazinul Carefour Bacau s-a colectat o cantitate de 350 kg de alimente greu perisabile, in recipientii speciali ai Crucii Rosii. Beneficiarii Bancii de Alimente in Bacau au fost selectati pe baza anchetelor sociale efectuate de catre Crucea Rosie precum si de catre SPAS-urile din cadrul primariilor.

Pachetele au o greutate de 15 kg fiecare si contin ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti si alte alimente. Voluntarii Crucii Rosii Bacau vor distribui aceste pachete la domiciliul beneficiarilor. Astazi, 11 noiembrie echipa de voluntari a Crucii Rosii Bacau s-au deplasat la 20 familii din Moinesti.

Este regretabil ca in prezent, in Romania, exista zeci de mii de oameni care sufera de foame. Intr-o societate responsabila, orice persoana, printr-un gest simplu, poate sa acorde un ajutor celor dezavantajati, care nu isi pot procura singuri hrana. Crucea Rosie Romana, prin proiectul Banca de Alimente, ofera ocazia de a se implica direct, tuturor celor care doresc alinarea suferintei persoanelor vulnerabile. Reactia romanilor la initiativa Crucii Rosii este impresionanta. Le multumim tuturor celor care au raspuns pozitiv acestui apel. Te simti minunat sa fii generos! Impreuna hranim un vis, o lume fara foame!”, a declarat dna Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane.

Proiectul Banca de AlimenteBanca de Alimente a Crucii Rosii Romane reprezinta, pe fondul impactului crizei economice mondiale si al cresterii preturilor la produsele alimentare, o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici. Proiectul este o initiativa a Crucii Rosii Romane, preluata dupa modelul unor proiecte similare derulate cu succes, in tari din Uniunea Europeana, precum si in SUA si Canada.
presupune colectarea de alimente neperisabile in depozitele Crucii Rosii prin donatii/sponsorizari, stocarea si distribuirea acestora catre persoanele vulnerabile din Bacau si din tara.

Strângerea produselor din Carrefour

Pregatirea pachetelor la sediul Crucii Rosii

Distribuirea pachetelor catre beneficiarii programului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.