vineri, 9 octombrie 2009

COMUNICAT DE PRESA

Competitia nationala de prim ajutor a Crucii Rosii Romane

Bucuresti, 09 octombrie 2008: In perioada 9 -13 octombrie 2009, la Slanic Moldova, in judetul Bacau, Crucea Rosie Romana desfasoara Etapa Nationala a Concursului de Prim Ajutor a Detasamentelor de Interventie la Dezastre.

La competitie vor participa echipaje de voluntari din 40 de filiale ale Crucii Roşii, fiecare echipaj fiind format din 5 membri si o rezerva.

Componentă a programului Crucii Rosii Romane de pregatire pentru interventie la dezastre, concursul are ca obiective principale evaluarea cunostintelor si perfectionarea metodelor de acordare a primului ajutor.

Probele de concurs vor avea un grad de dificultate foarte mare,si se vor desfasura in zilele de 10 si 11 octombrie, tocmai pentru a testa viteza de reactie a echipelor in situatie de stres. Astfel, pentru probele practice vor fi simulate cazuri de interventie la: inundatii, cutremure, incendii, acoperind toata aria situatiilor in care acordarea primului ajutor este vitala.

Echipa care se va plasa in fruntea clasamentului, va reprezenta Romania in anul 2010 la Conventia Europeana de Prim Ajutor –FACE – ce se va desfasura in Belgrad.



Sursa: Crucea Rosie Romana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.