luni, 4 august 2008

Sprijin din toate partile


Dupa clipele de groaza prin care au trecut, sinistratii din Saucesti se pot bucura deoarece au reusit sa adune cantitati impresionante de ajutoare iar autoritatile au obtinut sprijunul firmelor locale pentru ca cei afectati de inundatii sa isi poata reconstrui gospodariile.

Cantitati impresionante de ajutoare au ajuns zilele acestea in comuna Saucesti. Cea mai ampla campanie de strangere de fonduri si bunuri in vederea ajutorarii sinistratilor a fost demarata de cea mai cunoscuta organizatie neguvernamentala, Crucea Rosie. Pe 1 august, Crucea Rosie Bacau, cu sprijinul a 10 voluntari, a distribuit 2000 de paini, primite ca donatie de la PAMBAC Bacau sinistratilor din satele Siretul, Serbesti, Schineni, si Saucesti. Odata cu distribuirea painii, s-au distribuit pentru 150 de familii articole de imbracaminte, incaltaminte, detergent si sapun. Un ajutor extrem de important va veni, in scurt timp, si din partea firmei Agricola International. Conducerea companiei a promis prefecturii ca va oferi, gratis angajatilor sai si la pret redus celorlalti sinistrati, porci si pasari vii. Copiii familiilor afectate de inundatii vor pleca, de maine, pe rand, in excursii la mare si la munte, pentru a mai uita de clipele grele prin care au trecut in ultimile zile.

Fara haine second hand

Ajutoarele ce vin sub forma hainelor purtate nu sunt bine venite pentru sinistratii din Saucesti. Asta deoarece acest tip de articole au nevoie de verificari speciale, si in plus deja s-au adunat prea multe. Orice alt tip de ajutor este bine primit si chiar asteptat. Crucea Rosie chiar a deschis un cont pentru societatile comerciale si institutiile care doresc sa sprijine sinistratii din judetul Bacau. Acesta este la BCR: RO20RNCB0026030909190001

Sursa: http://www.desteptarea.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.