joi, 5 august 2010

APA TRECE, GLODUL RĂMÂNE

Ghinionul se pare că îi urmăreşte în continuare pe băcăuani. La nici câteva săptămâni după dezastrul provocat de inundaţiile din Săuceşti, a urmat un altul şi mai serios. În urma ploilor abundente din data de 26.07.10, au fost afectate în jur de 200 de gospodării din Municipiul (cartierul CFR, strada Arcadie Şeptilici, Calea Moineşti ) şi Comuna Mărgineni.

Pagubele rezultate nu sunt încă estimate definitiv deoarece echipele de la ISU, Jandarmerie şi Armată lucrează şi în momentul de faţă la decolmatarea caselor din zonele afectate. Între timp, în ceea ce priveşte asistenţa umanitară a victimelor inundaţiilor, detaşamentul de intervenţie al Crucii Roşii Bacău a intervenit cu ajutoare de primă necesitate de peste 8 tone (alimente , apă, produse de igienă, saltele, saci de dormit, lenjerii, pilote şi perne).

Evaluările de până acum evidenţiază nevoile urgente ale acestora: sprijin pentru a scoate apa şi nămolul din gospodării, alimente şi apă, dezinfectanţi şi produse de igienă.

Conform statisticilor de la Crucea Roşie Bacău rezultate din urma efectuării anchetelor sociale, au fost grav afectate în jur de 86 de familii din satele Baraţi şi Munteni, comuna Mărgineni şi 78 de familii din Municipiul Bacău. Riscul cel mai mare pentru aceste familii este faptul că aceste case se pot prăbuşi oricând, ceea ce ar putea duce la tragedii umane.

Întrucât aceştia au rămas aproape fără nimic, majoritatea localnicilor s-au adăpostit la rude şi apropiaţi. Neputincioşi în faţa acestor pierderi, mulţi s-au retras la casele lor resemnându-se că ajutorul constă în forţele proprii. În cursul zilei de astăzi, 05.08.10, voluntarii Crucii Roşii Bacău au descoperit 17 familii grav afectate într-un sat aproape izolat –Munteni – din comuna Mărgineni, unde oamenii erau disperaţi deoarece nu au primit nicun fel de ajutor.

Din următoarele fotografii realizate de Vlad Simion Boeriu, se poate observa realitatea de la faţa locului.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.