marți, 30 septembrie 2008

Donatie intre multumiri si reprosuri


Ieri, Crucea Rosie Bacau a impartit aparatele electrocasnice donate de Ford Romania celor 50 de familii selectate din Saucesti. Actiunea a provocat nu numai multumire si recunostinta, dar si un val imens de reprosuri din partea localnicilor.
          Din cele 400 de familii din Saucesti care au ramas sub cerul liber in urma inundatiilor, 50 au primit cate un aragaz, o butelie si un frigider. Dupa cum ne-a declarat Marcel Babliuc, directorul Crucii Rosii Bacau, alegerea celor care au beneficiat de acest ajutor a fost extrem de grea. " Este foarte dureros sa nu ai un acoperis asupra capului. In situatia asta se afla peste 2200 de persoane, adica  400 de familii. Din aceasta cauza selectarea celor 50 a fost o sarcina foarte dificila. Pana la urma vor beneficia de aceste donatii familiile cu multi copii, batranii fara sprijin si cativa tineri care sunt la inceput de drum", a precizat Marcel Babliuc. Ajutoarele au sosit inca de sambata in Saucesti, astfel ca toti satenii afectati de inundatii au sperat ca vor primi cate ceva. Ieri dupa-amiaza oamenii, majoritatea batrani,  erau adunati, asteptand un ajutor cat de mic. Unii dintre ei s-au regasit pe lista, cei mai multi nu. " Numai avem casa. Ne este foarte greu. Mama este trecuta pe lista, dar nu se poate deplasa pana aici. Daca ne-ar da ceva, ar fi foarte bine", ne-a spus Maria Marica, de 51 de ani. Odata cu inceperea distribuirii donatiilor, oamenii au devenit din ce in ce mai nemultumiti. Grija lor parea sa fie nu frigiderele, ci casele care nu se mai ridica. Majoritatea vorbeau despre modul in care singuri isi daramau casele, fie au primit mai multe ajutoare pe nedrept. "Oamenii sunt nemultumiti de situatia in care se afla, intradevar dramatica. Primaria a incercat sa ii ajute in tot acest timp. Ajutorul pe care acesti oameni l-au primit astazi este foarte important, chiar daca nu toata lumea a beneficiat de el", a mentionat administratorul Primariei Saucesti. Voluntarii Crucii Rosii Bacau, impreuna cu grupul de jandarmi prezenti, au distribuit aparatele electrocasnice celor 50 de familii din Saucesti. In tot acest timp, oamenii stransi asteptau sa li se auda strigate numele. "Ne pare rau ca nu am putut sa ajutam mai multe familii. Cu toate acestea, speram ca exemplul celor de la FORD sa fie urmat si de alte societati, firme si companii. Suma totala donata, 100.000 de euro, este cea mai mare donatie la nivel de Crucea Rosie Romana din acest an", a completat Marcel Babliuc. La actiune au participat si Radu Pop, directorul general al Crucii Rosii Romane, Petre Trandafir din cadrul departamentului de  Dezastre CR, si Ilie Barzu, membru al Comitetului de Crucea Rosie Bacau.
La incheierea actiunii oamenii ramasi inca mai intrebau daca va mai fi intocmita inca o lista. Poate. Daca si alte companii vor urma acest gest.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.