vineri, 19 septembrie 2008

O pagina trista din calendarul lunii Septembrie




A venit deja toamna cea plumburie, cand toti ne indreptam pasii repezi catre caminele pline de caldura, ocrotitoare, acolo unde stropii navalnici si reci ai ploii nu ne ajung sub haine si frigul nu are sanse sa razbata.
 Dar viata ne arata ca nu este mereu asa si tine sa evidentieze ca tragediile nu tin cont de anotimp, de numarul mare de oameni lipsiti de ajutor, de lacrimile lor neputincioase in fata destinului. Pentru o familie din Moinesti, Bacau, aceasta toamna nu mai are aroma de belsug ci gust amar de saracie… Casa nu le mai poate oferi un acoperis protector impotriva intemperiilor pentru ca a fost mistuita de un incendiu de proportii care a luat cu sine toate amintirile persoanelor ce locuiau odinioara acolo. Acum toti trudesc sa-si duca lucrurile, mai mult jilave decat uscate, intr-o camera saracacioasa, si aceasta acoperita de curand.

Pentru ca solidaritatea este un gest nobil, de care toti vom depinde intr-un moment al vietii, Crucea Rosie Bacau a intins o mana calda oamenilor aflati in dificultate, si cu promptitudine ajutoarele nu au intarziat sa apara. 

Deplasandu-ne la locul ce amintea de o casa de oameni gospodari, am fost mahniti sa gasim doar ruine cu peretii umezi de ploaia ce cadea marunt, noroiul ce inecase curtea, un pisoi ratacit ce cauta afectiunea in ochii celor tristi, cativa pui zgribuliti care, dupa spusele celor din jur, au reusit sa scape de focul navalnic si oamenii lipsiti de vlaga, ce au avut puterea sa schiteze zambete menite sa le mascheze drama.

Deja se incepuse constuctia, anevoioasa din cauza vremii, dar cu multa speranta in munca depusa ca iarna mult mai nemiloasa sa nu-i prinda sub cerul liber. Crucea Rosie Bacau, prin intermediul voluntarilor, a reusit sa le ofere ajutoare ce se vor dovedi utile in perioada urmatoare, constand in imbracaminte, paturi, produse de igiena, cu speranta ca traiul lor isi va relua cursul normal.

Cand fortele naturii isi cer drepturile de la muritorii de rand, noi, OAMENII, intindem mainile pentru a oferi ajutor semenilor, nu numai material ci si spiritual, nu intoarcem privirea de la drama unor familii, nu ignoram vocea care striga dupa sprijin pentru ca toti suntem la fel de vulnerabili si legea compensatiei functioneaza negresit.

Pentru ca subiectivitatea isi cere permisiunea de a se exprima, ca autoare a acestui mic articol tin sa-mi exprim recunostinta fata de toate persoanele pe care le-am cunoscut la Crucea Rosie Bacau, pe care le numesc mandra OAMENI, pentru ca mi-au aratat o data in plus de ce merita sa fii bun intr-o lume din ce in ce mai rea, de ce generozitatea, solidaritatea, prietenia , respectul sunt valorile care ne vor ridica deasupra celor ignoranti.  

Vazand chipurile triste si obosite ale celor mai slabi sau incercati de viata, am zis ca exista cu siguranta o lumina invisibila care va schimba totul in bucurie… si nu m-am inselat… o Cruce Rosie la orizont, o vorba buna, o privire blanda, maini pregatite de ajutor sunt combinatia perfecta pentru a reda speranta celor care au ratacit-o pentru o clipa!

Voluntariatul la Crucea Rosie este o experienta memorabilia, plina de invataminte care iti ofera satisfactia personala de a fi facut o fapta buna, o fapta care face diferenta in viata unui om!

Articol redactat de Anamaria Rusu , voluntara la Crucea Rosie Bacau 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.