duminică, 26 octombrie 2008

Luna Octombrie plina de activitati la Crucea Rosie



Crucea Rosie Bacau reprezinta un punct de sprijin pentru 110 batrani din mediul rural cat si din cel urban care au nevoie de un ajutor.


Voluntarii sunt o parte din aceasta organizatie pentru care termenul de “a ajuta” nu se rezuma doar la donatiile materiale. Au fost pusi fata in fata cu realitatea: nu exista “tinerete fara fara batranete si viata fara de moarte”. Fiecare se vede in cel pe care il ingrijeste, de aceea se regasestc in citatul lui Jim Bishop:”Viitorul este ca o oglinda lipsita de transparenta. Oricine incearca sa se priveasca in ea nu va vedea decat niste contururi sterse ale unui chip imbatranit si coplesit de griji.


Pentru a accentua dreptul la o viata mai buna, Crucea Rosie Bacau a organizat de “Ziua Varstnicului” pe data de 1 octombrie 2008 o masa festiva in cadrul Restaurantului Militar Bacau (RMB) la care au fost invitati cei 110 batrani pe care ii are in ingrijire. Ca si dar de ziua lor li s-a oferit o excursie pe 8 octombrie la Salina din Tg-Ocna si apoi in Slanic Moldova gratuita si un pachet ce continea un kit igienic.Pentru a face atmosfera mai placuta au participat si 30 de voluntari si artisti de la Palatul Copiilor. Cu ajutorul lor ziua de 1 octombrie 2008 a reprezentat un succes.


Pe data de 7 octombrie 2008 Crucea Rosie Bacau a avut onoarea de a gazdui pe o perioada de 4 zile delegatia italiana de Cruce Rosie Italiana formata din: Dante Ferraris, Liberato Cuoco, Fabio Torretta, Guido Gonella , Boccardo Anna Capiluppi, Capiluppi Gianfranco. Au fost invitati sa vada monumente istorice din imprejurimile Bacaului: Salina de la Targu Ocna, Manastirea Ciolpani din Buhusi etc. si zona sinistrata de la Saucesti. In data de 10 octombrie, invitatii nostrii au vizitat zona Garleni unde au stat in compania voluntarilor de la Crucea Rosie Bacau.

Atmosfera a fost placuta iar delegatia italiana a avut ocazia sa guste din specialitatile culinare romanesti.Din vizetele anterioare s-au primit ca donatie din partea Crucii Rosii Italiene un numar de 7 ambulante si 5 autovehicule. Cu ajutorul lor CR Bacau spera ca va putea sa-si realizeze un serviciu propriu de ambulanta activ.

Pe data de 11 octombrie 2008 delegatia italiana si-a luat ramas bun de la colegii romani, asigurandu-i ca perioada petrecuta in Bacau le-a facut o deosebita placere.

Cu ocazia a 600 de ani de atestare documentara a Romanului, Episcopia Romanului a organizat o ampla manifestare spiritual-religioasa pe data de 11-12 octombrie 2008.

Pentru ca era asteptat un numar mare de personae participante,s-a cerut ajutorul Crucii Rosii Bacau. Aceasta a raspuns prompt, iar la cererea Episcopiei s-au trimis 12 voluntari instruiti in prim-ajutor alaturi de 6 corturi de Cruce Rosie complet echipate.

Nu s-au inregistrat cazuri grave care sa necesite interventia urgenta a ambulantei, ci cazuri minore care au fost tratate cu toata seriozitatea de personalul instruit. Actiunea s-a incheiat cu succes.La sfarsit voluntarii au atins moastele Sfantului Nifon, au luat anafora pentru cei dragi.


Crucea Rosie Bacau are aproximativ 20 de voluntari veterani si instruiti. Pentru ca in aceasta perioada s-au inscris 30 de voluntari noi, s-a hotarat sa se inceapa un nou curs de instruire in prim ajutor cu sprijinul domnului doctor Mohamad Awad.(foto dreapta)

Prima intalnire a avut loc sambata, 25 octombrie 2008 in care s-au stabilit termenii si conditiile in care acesta se va desfasura. Una dintre conditii este aceea ca voluntarul care a primit instruirea in prim-ajutor gratuita sa activeze in cadrul Crucii Rosii pe o perioada minima de 6 luni de la absolvirea cursului. Ceea ce este justificat de faptul ca pana acum multi tineri au beneficiat de cursul gratuit datorita statutului de voluntar ca apoi sa renunte.


In concluzie, totul se rezuma pentru Crucea Rosie Romana la fapte si mai ales la omenie. Prin definitie ea incearca sa ajute umanitatea, de aceea ce se incearca prin voluntari este de a nu ramane indiferenti:” Cel mai grav pacat savarsit fata de semenii nostrii nu este de a-i uri, ci de a fi indiferent fata de ei. Aceasta este esenta neomeniei." George Bernard Shaw

Articol redactat de voluntara noastra Minecan Elma Maria

Un comentariu:

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.