luni, 12 noiembrie 2012

Gânduri de voluntar după activitatea din Cora Bacău

Sprijin pentru clientii Cora

În perioada 08 noiembrie -11 noiembrie, voluntarii CruciI Roșii Bacău au contribuit la fluidizarea traficului de clienți de la casele de marcat din Cora,  prin ajutarea acestora la introducerea cumpărăturilor efectuate în pungi. Pentru a face față, pe parcursul celor 4 zile, voluntarii au fost împărțiți în mai multe schimburi, de dimineața până seara. 

În cele ce urmează, ne propunem să ilustrăm câteva aspecte sesizate de voluntarii Crucii Roșii Bacău, din activitatea de voluntariat, desfășurată în incinta Cora Bacău.

Începând cu Marea deschidere, din 8 noeimbrie, a.c., mai multe echipe de voluntari s-au mobilizat pentru a veni în sprijinul clienților Cora astfel încât aglomerația să nu le strice buna dispoziție. În acest sens, la ieșirea din Cora, la fiecare casă de marcat a fost prezent câte un voluntar care și-a oferit sprijinul în vederea introducerii de cumpărături în sacoșe. Deși, mulți dintre cetățeni se uitau suspicios sau uimiți la voluntari, aceștia nu s-au sfiat să-și arate bunele intenții. Unii au acceptat ajutorul acestora și au mulțumit amical, pe când alții au refuzat fără să înțeleagă gestul voluntarilor dar mai ales semnificația acțiunii de voluntariat.

În pofida numeroaselor refuzuri din partea clienților, Georgiana se enumeră printre voluntarii care ne-au declarat cu mult entuziam că activitatea a fost una plăcută și antrenantă. 

Ștefan, este un alt voluntar care a auzit tot felul de replici răutăcioase precum "Dacă sunteți voluntari înseamnă că sunteți ratați", "Chiar nu aveți altceva de făcut? Eu unul aș dormi în loc să fac voluntariat!", "Ce sclavi sunteți!", "Nu luați niciun ban ca și voluntari?  Fraieri mai sunteți ..." Și numărul de exemple ar mai putea continua. Sunt foarte mulți cetățeni încă care nu înțeleg semnificația voluntariatului. Acest fapt însă, nu i-au descurajat pe voluntarii de la Crucea Roșie Bacău. Ba mai mult, au încercat să îi convingă pe cei în necunoștință de cauză, ce înseamnă să faci voluntariat. Astfel, zâmbetele celor care au acceptat să fie ajutați și reușita în urma muncii de convingere cu privire la voluntariat a compensat cu refuzurile multora dintre clienți. 

Deși voluntarii au fost planificați pe mai multe schimburi pentru această activitate, au existat și voluntari care au rezistat în câte 2 schimburi, asta însemnând câte 7 ore pe zi. Din rândul acestor voluntari, face parte și Ioana, o tânără cu un trup plăpând dar cu o fire puternică și un suflet cald. Ea ne-a spus  că această activitate reprezintă cea mai bună modalitate de a comunica cu tot felul de persoane și  de a  se obișnui cu diverse comportamente.


La finalul acestei activități desfășurate în Cora, toți voluntarii participanți susțin că sunt mulțumiți că au fost și persoane care le-au apreciat cu adevărat gestul și, mai ales că împreună formează o echipă unită și devotată misiunii umanitare a Crucii Roșii. O echipă care vrea să răspândească importanța voluntariatului prin acțiunile lor pentru comunitate!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.