joi, 15 noiembrie 2012

Activități de voluntariat în cadrul "Studențiada 2012"

În Bacău, în data de 05.11.2012, s-au deschis oficial manifestările din cadrul "Studențiada 2012". Studenților de la Universitatea "Vasile Alecsandri", li s-au alăturat și voluntarii Crucii Roșii Bacău, valorificând împreună cultura, arta, sportul, sănătatea și voluntariatul. În acest sens, în corpul B al universității a fost montat Standul Crucea Roșie, încă din prima zi. 



 
Pe parcursul celor două săptămâni de până acum, în care au fost organizate evenimente atât distractive cât și educative, voluntarii liceeni ai Crucii Roșii Bacău, au învățat și ei să trăiască studențește, iar cei adulți au retrăit momente din perioada studenției.




La standul special amenajat, voluntarii au informat studenții despre domeniile de activitate ale organizației, despre voluntariat și despre prevenirea bolilor. 

De asemenea au promovat valori umanitare și au realizat acțiuni de încurajare înspre implicarea în rezolvarea problemelor din comunitate. Cu privire la acestea, studenții au făcut un exercițiu de creativitate, prin care au sesizat problemele cele mai grave din comunitate, au propus soluții pentru rezolvarea lor și au evidențiat contribuția activităților de voluntariat.

Astăzi, fiind ziua dedicată sănătății, studenții interesați să învețe să acorde primul ajutor,  au participat la o lecție despre suportul vital de bază la adult. Măsurarea tensiunii arteriale, a indicelui de masă corporală cât și a greutății, au fost acțiuni de nelipsit la Festivalul studenților.

Dorim să mulțumim tuturor voluntarilor care au participat la "Studențiada 2012" și totodată studenților care au luat parte activitățile desfășurate până în prezent. 

 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.