luni, 5 decembrie 2011

La mulți ani de Ziua Voluntarului!

La mulți ani tuturor voluntarilor!!!

Mai jos puteți viziona documentarul "Suflete de voluntari."







Următoarele poze sunt realizate astăzi, de Ziua  Voluntarlui, la Spectacolul de Datini și obiceiuri ce a avut loc la Teatrul Bacovia.



















Voluntarii aduc zambet pe buze si bucurie in suflet
5 decembrie special

Isi dedica timpul liber altora fara a primi in schimb decat zambete si un simplu "multumesc". Pentru ei asta e de ajuns, pentru ca au ales sa se daruiasca dezinteresat semenilor. Vorbim despre voluntarii Bacaului, a caror zi de "nastere" este 5 decembrie, Ziua Internationala a Voluntarului.

GALERIE FOTO

Voluntariatul - iata o notiune care se raspandeste rapid printre tinerii nostri. O spun cifrele care ne arata ca de la an la an randurile voluntarilor se ingroasa, spre bucuria celor care au nevoie de o mana de ajutor. Pe 5 decembrie, de Ziua Internationala a Voluntarului, Crucea Rosie Bacau a organizat spectacolul de "Datini si Obiceiuri", la care au participat si voluntarii organizatiei. "Noi suntem traditionalisti, cu activitati de voluntariat de la infiintare. Deja este o obisnuinta sa marcam aceasa zi, iar Caravana de Craciun o incepem pe 5 decembrie, cand e Ziua Voluntarului si o comasam cu serbarea celor varstnici pe care ii avem in grija. Voluntarii pot sa ofere chiar ei acel prinos de recunostiinta celor varstnici. Este o simbioza care se realizeaza la inceputul lunii decembrie si va continua pana pe 23 decembrie cand Caravana va ajunge in diverse localitati din judet", a explicat Dan Babliuc, director Crucea Rosie Bacau. In acest an, parteneri in demersul de impartire a alimentelor catre persoanele in nevoie sunt voluntarii Asociatiei Betania. "In acest an contribuim la proiectul Caravana lui Mos Craciun. Anul acesta ne vom implica si noi si asta inseamna ca numarul de familii pe care le vom sprijini de Craciun va fi mult mai mare", a spus si Andre Muit, presedintele Asociatiei Betania.

Fara voluntari nu se poate

Le-au spus "La multi ani!" voluntarilor toti cei aflati in sala Teatrului Bacovia, de la parinti, la colegi, prieteni, oficialitati si beneficiari ai proiectelor Crucii Rosii Bacau.


Fara munca lor, cu siguranta, bacauanii ar fi mai tristi. "Voluntarii sunt in permanenta dornici sa vina la noi, mai ales de cand am deschis primul Serviciu de Ambulanta al Crucii Rosii din Romania. Este un aflux deosebit de voluntari. Ii selectam in functie de disponibilitate si ce isi doresc in viata si in functie de serviciile pe care le oferim", a mai spus directorul Crucii Rosii Bacau. "Comunitatea trebuie sa se implice mai mult, dar la modul serios. Exista o diferenta intre fluturat stegulete pe centrul orasului si ingrijirea unui batran sau ajutarea unui copil. Noi ne bazam pe voluntari. Sunt din ce in ce mai multi si mai seriosi, din fericire", spune si Andre Muit.

"Voluntariatul te ajuta sa devii om"

Ce ii motiveaza, insa, pe acesti adolscenti sa aleaga ca in loc de a merge la film cu prietenii sa faca voluntariat?
"Cred ca asa pot sa ajut oamenii care are nevoie si nu pierd timpul. Am ales Crucea Rosie pentru prestigiul ei in toata lumea si actiunile pe care le desfasoara. Toata munca noastra se vede in rezultatele bune pe care le avem", ne spune convins Cosmin Caliman. Pentru el, activitatea cea mai memorabila la care a participat a fost ajutorarea sinistratilor din comunele Saucesti si Margineni, la momentul inudatiilor din vara lui 2010. "Sunt voluntar de 4 ani pentru ca imi place sa ajut, asa ma simt om. Am o satisfactie sufleteasca atunci cand pot sa ajut si stiu ca celalalt zambeste datorita mie. Am un principiu: «Omul nu se naste om, se face om», si atunci cred ca fiecare ar trebui sa fie voluntar pentru a deveni om", este de parere si Elena Rosu.
Cu ocazia acestui spectacol din care nu au lipsit muzica, dansul si momentele de teatru (organizate in parteneriat cu elevii de la Palatul Copiilor), voluntarii au impartit si primele pachete cu alimente de baza batranilor din Centrul de ingrijiri la domiciliu al Crucii Rosii si vor continua aceasta actiune pe parcursul intregii luni decembrie.

Crucea Rosie Bacau se sprijina pe 100 de voluntari, din care 70 participa saptamanal la intalniri. Si Asociatia Betania are 120 de voluntari inscrisi, dar 70 activi.
SURSA: http://www.desteptarea.ro, de Andreea Gavrila



SURSA: http://www.desteptarea.ro


Serbarea zilei voluntarului in cadrul Crucii Rosii Bacau


       Inca de la sfarsitul lunii noiembrie, inceputul lunii decembrie, voluntarii Crucii Rosii Bacau au repetat pentru ca spectacolul de astazi sa fie unul care sa-i impresioneze pe cei invitati. Aseara am fost la un moment de repetitii , la care am asistat incepand de la ora 20:00. Acesti oameni chiar se dedica atunci cand doresc sa iasa totul bine. Au avut 2 ore de repetitii, deci undeva pe la ora 22:00 acestea au luat sfarsit. Este de admirat ceea ce fac ei, ca voluntari, pentru varsnici, dar si pentru familile nevoiase, organizand splendidul spectacol de astazi.




   Spectacolul a inceput pe la ora 11:00, dar varstnicii nerabdatori si-au facut aparitia  inca de la ora 10:30. Era si de asteptat, acestia fiind mereu dornici sa participe la activitati organizate de Crucea Rosie, astazi avand ocazia sa le ,,multumeasca" voluntarilorcu prilejul Zilei Internationale a Voluntariatului . Evenimentul a debutat cu o piesa de teatru organizata de voluntarii Crucii Rosii  Bacau.  Intrarea acestora a entuziasmat sala, desi emotiile au fost uriase… Momentele actoricesti ale acestora, au adus zambete si rasete din partea publicului, dar si un rand calduros de aplauze, anuntand deschiderea oficiala a spectacolului, dar si asteptarea lui Mos Craciun. 







       O alta surpriza a fost numarul mare de participanti, sala teatrului fiind arhiplina. Voluntarii nu s-au lasat mai prejos si au fost activi pe tot parcursul spectacolului intretinand atmosfera in sala si pastrand o stare de armonie si veselie. A urmat un filmulet in care se prezentau pe scurt proiectele principale ale Crucii Rosii (Ingrijiri la domiciliu, banca de alimente, etc), iar cativa voluntari au impartasit din experienta lor in cadrul acestei organizatii.








 În continuare puteţi citi dând click pe: http://impactnational.blogspot.com




Un comentariu:

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.