joi, 15 decembrie 2011

Suflete inocente de copii


 În urma sesizarii unui caz nepăstuit de soartă a unei familii cu 12 copii, de către Deșteptarea, o echipă de voluntari împreună cu Moș Crăciun de la Crucea Roșie Bacău, le-au făcut acestora o vizită pentru a împărți cadouri și zâmbete.

O familie de 15 persoane, la un pas de evacuare

Intr-un apartament social de pe strada Tazlaului isi duc zilele 15 suflete. Tatal, mama, doua fiice si 9 nepoti. Toti s-au adunat sub acelasi acoperis. Impart necazurile si grijile. Cea mai mare problema a lor este acum datoria catre Primaria Bacau. De când s-a marit chiria, au adunat o restanta de peste 5.000 de lei. Au fost dati in judecata si asteapta decizia instantei. In acest timp, se straduiesc sa puna ceva pe masa copiilor si sa-i tina la scoala.

Familia Boitan locuieste de 20 de ani intr-un apartament de pe strada Tazlaului. Locuinta apartine Primariei Bacau si le-a fost repartizata deoarece erau un caz social. Au ramas la fel, ba chiar li s-a agavat situatia. Maricica Boitan s-a imbolnavit si este acum imobilizata la pat. “De 8 ani stau in patul asta, povesteste femeia. Nu am nici pensie, nici ajutor social.” Sotul ei spune ca a tocit scarile primariei, pentru a obtine un sprijin banesc. “Mi s-a spus ca nu poate primi nimic, fiindca nu este bolnava din nastere. Ultima oara mi s-a spus ca nu sunt fonduri. Si când am depus cererea pentru ajutorul de caldura mi s-a zis la fel. Daca luam bani pentru lemne, fiindca ne incalzim cu lemne, ii foloseam pentru plata chiriei.


“ Barbatul este si el bolnav si lucreaza cu ziua pe unde apuca. Cel mai mare soc l-au avut insa in 2008, când chiria a crescut de aproape 4 ori. “De la 30 de lei, la aproape 140 de lei a crescut. Nu am mai facut fata.” Sunt restantieri si se tem ca, mai devreme sau mai târziu vor ajunge in strada.

Pacat de copii

In apartament locuiesc 15 persoane. Una dintre fiicele familiei Boitan are 4 copii. Femeia lucreaza la Administratia Pietelor, dar salariul mic nu-i ajunge nici macar sa-i hraneasca pe cei mici. “Iau un salariu net de 500 de lei, ne-a declarat Daniela Carabet. Greu ma descurc. Daca ne evacueaza din apartament ne ducem in strada, nu avem alta solutie.” Mariana Roman, cealalta fiica a lui Ioan Boitan, s-a intors acasa cu 6 copii. Conditiile in care traiesc toti sunt greu de imaginat. Apartamentul este spatios, dar neingrijit. Chiar daca nu au caldura sau apa calda, si-ar dori sa ramâna in apartamentul in care au trait pâna acum. Daca nu vor gasi cei 5.000 de lei pe care ii datoreaza primariei, ar putea ajunge in strada. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.