luni, 19 aprilie 2010

Crucea Roșie Bacău a demarat campania ”Donează viață!”


De astăzi, voluntarii băcăuani de la Crucea Roșie împreună cu medicii de la Centrul de Transfuzii Bacău au demarat campania "Donează viață!". Proiectul se desfășoară în săptămâna Națională a Voluntariatului și își propune să stopeze criza de sânge a Spitalului Județean Bacău.

"Campania își propune să atragă câți mai mulți donatori, în special, în rândul tinerilor și să le creeze un obicei în a dona sânge în mod regulat. Noutatea acestei campanii este că va exista un centru mobil de donare de sânge, care va merge în comunele limitrofe ale Bacăului", ne-a declarat Marcel Babliuc, directorul Crucii Roșii Bacău.

Așadar, astăzi, caravana mobilă se va opri în Colonești, miercuri în Asău și la sfârșit de săptămână va merge în Balcani.

"Sperăm ca în această săptămână prin intermediul acestor puncte mobile de colectare sânge să avem peste 100 donatori și alți parteneri care sa agreeze ideea că în toate comunitățile din județ se pot organiza astfel de activități", a mai spus Babliuc.

Și băcăuanii se pot alătura acestei campanii, mergând la Centrul de Transfuzii din oraș pentru a dona sânge. Centrul este dechis zilnic între orele 7.30 și 12.30.

Voluntarii Crucii Roșii vor fi prezenți joi, 22 aprilie, în Parcul Trandafirilor, unde vor face cunoscută campoania în rândul băcăuanilor. Cei care vor intra în contact cu aceștia își vor putea măsura tensiunea arterială gratuit.

Sursa: Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.