joi, 22 aprilie 2010

COMUNICAT DE PRESA

Fii voluntar! Fii Crucea Rosie!

Joi, 22 aprilie, in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului, Crucea Rosie Bacau a realizat Campania de promovare a voluntariatului "Fii voluntar! Fii Crucea Rosie!".
In piateta din fata Casei de Cultura, bacauanii au avut ocazia sa se informeze de activitatile in care voluntarii Crucii Rosii Bacau sunt implicati iar persoanele dispuse sa faca voluntariat, au avut ocazia sa afle de la voluntarii cu experienta ai Crucii Rosii cum isi pot folosi timpul liber intr-un mod util si placut.O cruce rosie, simbol al organizatiei noastre a fost postata in fata Casei de Cultura, iar persoanele care si-au manifesta interesul de a-si oferi timpul liber pentru a fi voluntari, si-au scrie numele si datele de contact pe un biletel pe care l-au lipit pe cadranul acestei cruci.

Si cei care nu dispuneau de timp necesar pentru a se implica ca voluntari au asternut un gand frumos sau un mesaj pentru voluntarii din comunitate. “Eu sunt donator. Tu ai donat?”, “Lumea are nevoie de bine. De exemple bune. Bravo, Crucea Rosie Bacau!”, “Multa bafta in tot ceea ce faceti! Sunteti grozavi!”, “Sa traiasca multi ani Crucea Rosie, sa faca numai bine oamenilor. Va multumim!” sunt cateva din mesajele pe care bacauanii le-au transmis voluntarilor dar si comunitatii.

In cadrul aceluiasi eveniment care s-a desfasurat incepand cu ora 11.00, cetatenii au mai beneficiat si de: materiale informative, manuale de prim ajutor, demonstratii de prim ajutor, bratari cu insemnele Crucii Rosii, teste gratuite pentru determinarea glicemiei si masuratori ale tensiunii arteriale.

Activitatea de voluntariat este o alternativa constructiva de petrecere a timpului liber. Implicandu-te ai i oportunitatea sa faci ceva pentru tine si pentru cei de langa tine!Suntem convinsi ca tot mai multe persoane vor intelege importanta activitatii de voluntariat si se vor implica activ in comunitatea din care fac parte.

Acest lucru a fost demonstrat astazi, cand peste 200 de bacauani s-au alaturat campaniei, in mai putin de doua ore au intregind crucea cu mesaje pentru voluntari si date personale pentru a se inscrie ca voluntari.

Director,
Crucea Rosie Bacau
Lt.col.( r) Dan Marcel Babliuc


Mai jos puteti vizualiza cateva fotografii realizate la fata locului.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.