luni, 10 octombrie 2022

Lecții de prim ajutor și educație pentru sănătate pentru elevii din comuna Colonești

 

 
În perioada 20-21 septembrie, echipa Crucii Roșii Bacău a susținut lecții de prim ajutor și educație pentru sănătate în Școala Gimnazială ”Smaranda Apostoleanu” din comuna Colonești, activitate în cadrul Proiectului “Fii implicat în Colonești!”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020, cod SIPOCA 875/MySmis 2014+ 151354, ce este implementat de Crucea Roșie Bacău în perioada 13.07.2022-12.09.2023.

Elevii de gimnaziu au învățat principalele măsuri de prim ajutor de bază: resuscitarea, modalitățile de intervenție în caz de hemoragie și fracturi, cum trebuie procedat și mai ales cum nu trebuie procedat în caz de accident, noțiuni de igienă, precum și modalități de prevenire a bolilor transmisibile pe cale aeriană. Informațiile prezentate au fost considerate foarte utile, atât de către copii, cât și de către cadrele didactice. Activitățile de instruire vor continua în lunile viitoare, astfel încât toți elevii să parcurgă aceste noțiuni.

Obiectivul general al proiectului este “creșterea capacității organizaționale a SNCRR Filiala Bacău de a se implica în formularea unui standard comun la nivelul comunității și totodată dezvoltarea la nivel local a unei rețele de voluntari în comuna Colonești, ce vin în sprijinul comunității în situație de criză”. Valoarea totală a proiectului este 415.191 lei, din care 345.854,11 lei valoare eligibilă nerambursabilă din FSE.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.