vineri, 11 octombrie 2013

Sesiuni de Drept International Umanitar, in scolile din Bacau



În data de 11 octombrie a.c., în cadrul Zilelor Educației Nonformale, voluntari ai Crucii Roșii Române, filiala Bacău, au susținut sesiuni de Drept Internațional Umanitar în mai multe școli și licee din municipiul Bacău.   
Dreptul internaţional umanitar reprezintă un ansamblu de reguli care din considerente de ordin umanitar caută să limiteze efectele unui conflict armat. Dreptul internaţional umanitar protejează acele persoane care nu participă sau care nu mai participă la ostilităţi şi restricţionează mijloacele şi metodele de război. De-a lungul timpului, regulile referitoare la dreptul conflictelor armate s-au referit în mod special la aspecte privind protecţia victimelor conflictelor armate şi protecţia bunurilor culturale în caz de producere a unui conflict armat.
Au fost prezentate elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a din cadrul școlilor Alexandru Ioan  Cuza, Mihai Drăgan, C-tin Platon, Mihai Sadoveanu, Georgeta Mircea Cancicov, dar și Liceului Pedagogic Ștefan cel Mare și Colegiilor Ferdinand I, George Apostu și Gh. Vrânceanu principiile de bază ale DIU, prin predarea noțiunilor teoretice elementare, dar și prin aplicații practice. De asemenea, au fost prezentate participanților scurte informări referitoare la activitatea Crucii Roșii, filiala Bacău.
Astfel, voluntarii noștri au fructificat experiența acumulată în Tabăra de Educație Umanitară 2013, desfășurată la Zărnești, în jud. Brașov, în perioada 27 august - 1 septembrie.
În cadrul atelierelor desfășurate, cei patru reprezentanți ai filialei Bacău au învățat atunci despre principiile educației umanitare, despre cum putem mobiliza semenii pentru actiune umanitara sau despre cum transpunem Principiile Fundamentale ale Crucii Rosii – Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate - în fapte. Ulterior, aceștia le-au împărtășit și altor colegi voluntari cunoștințele acumultate, astfel încât acestea să ajungă la un număr cât mai mare de elevi din școlile și liceele din județul Bacău.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.