sâmbătă, 18 august 2012

Voluntari pentru comunitate


Două echipe de voluntari ai Crucii Roșii Bacău, au pregătit 52 de pachete pentru  beneficiarii din zona rurală, după care au petrecut zilele de 15 și 16 august alături de oamenii necăjiți. În Poieni, un sătuc din comuna Roșiori, voluntarii au zăbovit aproape o zi întreagă, stând de vorbă cu beneficiarii, oferindu-le sprijin material și jucându-se cu copiii din familiile defavorizate.

Printre cele mai grave cazuri  pe care le-au sesizat se numără cel al unei bătrâne fără adăpost și cel al unei familii fără  vernituri.

Fără adăpost la bătrânețe

În urmă cu câteva luni, casa i-a fost incendiată de către un răuvoitor. De atunci, bătrâna nu a mai rămas decât cu durere în suflet și cu ruinele casei sale. De pe o zi pe alta, colindă satul pentru a căuta un acoperiș deasupra capului atunci când plouă, însă de cele mai multe ori, doarme pe ulițe sau printre dărâmăturile casei sale

Și cum necazurile vin unul după altul, singura ei rudă a anunțat-o că o va părăsi în curând. Peste două săptămâni, bătrâna nu va mai fi în grija nimănui. Singurătatea și cerul liber îi vor fi tovarășii cei mai buni. 

Când voluntarii au căutat-o pentru ai oferi un pachet cu alimente, produse de igienă, pături și încălțăminte, bătrâna a devenit mai bucuroasă la primirea acelor produse. Din cauza foametei, abia se putea mișca. Văzând acestea, unul dintre voluntari a ajutat-o să își desfacă o conservă și să mănănce.




Foamete și chin pentru o familie cu 8 copilași


Opt copii trăiesc într-o sărăcie lucie, orice lucuru necunoscut fiind pentru ei un lux. Părinții lor se chinuie să le ofere căte ceva de mâncare însă abia reușesc acest lucru. De cele mai multe ori, mănâncă cu totții doar o dată în zi. 

Pentru ei foamea este cel mai mare inamic. Nu contează că locuiesc în 2 cămăruțe dărăpănate sau că suferă de frig atât timp cât sunt împreună și au ce mânca. 

Voluntarii Crucii Roșii Bacău le-a oferit acestei familii, alimente, produse de igienă, cearceafuri, pilote, haine și încălțăminte. La vederea încălțămintei, copiii mai mici au rămas uimiți nefiind obișnuiți să umble încălțați. Cei mai mari au fost foarte bucuroși când probau pantofiorii și cizmulițele, spunând că nu vor mai fi nevoiți să împartă între ei aceeași pereche de pantofi. 






Dacă doriți să contribuiți la fericirea unuia dintre aceste cazuri, puteți să ne contactați la adresa de e-mail crucearosie.bacau@gmail.com, pentru a dona alimente, bani sau alte obiecte. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.