vineri, 25 mai 2012

Pregatiri pentru Concursul Educatie Sanatate si Prim Ajutor „Sanitarii Priceputi”- Proiect finantat cu sprijinul Primariei Bacau si Consiliului Local Bacau


Demarat în anul 1962, la initiativa Comitetului de Cruce Rosie Bacau,  Concursul pentru Sănătate şi Prim-Ajutor „Sanitarii Pricepuţi” este singurul concurs de acest gen care se desfăşoară în şcolile şi liceele din România, bucurându-se de un interes deosebit din partea elevilor şi a profesorilor. 

Dintre obiectivele sale se numără: însuşirea cunoştinţelor despre acordarea corectă a primului ajutor de bază, dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă, noţiuni privind adoptarea unui mod de viaţă sănătos, precum şi însuşirea cunoştinţelor despre Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.

Conform calendarului de activităţi din cadrul proiectului în următoarea perioadă (26 si 27 mai la Sala de Teatru din incinta Palatului Copiilor, incepand cu ora 9,00) în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Bacău,  Inspectoratul Şcolar Bacău si Palatul Copiilor Bacau sunt programate cursuri de prim ajutor pentru cadrele didactice din şcolile şi liceele din Judeţul Bacău. Cel putin doua cadre didactice/ instituţie şcolară vor putea beneficia de formare gratuită în acordarea primului ajutor oferită de Crucea Roşie Bacau. 

Aceste activităţi vizează şi elevii, care vor fi pregătiţi de către cadre didactice, în vederea participării la Concursul “Sanitarii Pricepuţi” – concurs care anul acesta implineste 50 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.