marți, 18 mai 2010

Români, jefuiţi la Paris şi cu autocarul furat în Belgia

Autocarul lor a fost furat în această dimineaţă chiar din parcarea hotelului unde erau cazaţi, la Bruxelles. Asta după ce cu o zi înainte trei dintre ei fuseseră jefuiţi şi agresaţi în Paris. Incidentele au fost reclamate la Ambasadele României din cele două ţări.

"Trei persoane în vârstă au fost agresate, ieri dimineaţă şi tâlhărite de cetăţeni francezi. Au rămas fără acte de identitate, fără bani şi cu una dintre ele am ajuns într-o unitate spitalicească deoarece a fost lovită foarte grav şi avea nevoie de îngrijiri medicale. Am trimis-o în România cu ajutorul Consulatului, cu avionul. În zona în care au fost agresaţi nu erau poliţişti. Grupul era foarte mare, format atât din femei, cât şi din bărbaţi, toţi în vârstă, şi pur şi simplu agresorii s-au năpustit asupra lor, i-au doborât la pământ şi le-au smuls genţile fie din mână, fie din jurul gâtului", a declarat directorul Filialei Crucea Roşie Vrancea, Rodica Davidean, citat de Mediafax.

În această dimineaţă, românii au rămas şi fără autocar.

"Poliţia din Bruxelles ne-a confirmat că autocarul a fost furat. Era parcat într-o parcare autorizată care aparţine hotelului. Erau multe alte autocare în jurul lui şi erau şi camere de supraveghere. Ultima dată, autocarul a fost văzut la orele 21.30, aseară", a mai spus Rodica Davidean.

Acum, românii aşteaptă ca oficialii români de la consulatul din Belgia să le asigure un mijloc de transport până în Berlin, de unde vor fi preluaţi de un autocar românesc.

Peste 40 de membri ai Clubului Seniorilor, însoţiţi de directorul Filialei de Cruce Roşie Vrancea au plecat pe 9 mai într-un tur al Europei. Timp de aproximativ două săptămâni, românii urmau să viziteze Ungaria, Austria, Germania, Franţa, Elveţia, Belgia şi Olanda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.