vineri, 28 mai 2010

Grindina a distrus case si culturi agricole


Ploile si grindina care au cazut in diferite zone din judet, joi, au afectat atit locuinte cit si culturi agricole. Imediat, primariile din zonele afectate au inceput sa inainteze situatiie cu pagubele la Prefectura Bacau. La Traian au fost afectati cinci kilometri de drum comunal, din cauza milului adus in drum, dar si 400 de hectare de teren agricol distruse in proportie de 90% de grindina.

La Colonesti au fost afectate partial 50 de hectare de teren agricol, dar a fost afectat si traficul pe DJ 241. In comuna Secuieni au fost afectati un kilometru de drum comunal, 500 ha de teren agricol, dar si acoperisurile a 18 case din cauza ghetii foarte mari. Pagube au fost semnalate si la Girleni, dar se astepta raportul din teren. “La fata locului au fost trimise comsiile de evaluare, formate din specialisti de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Sistemul de Gospodarire a Apelor si Directia Agricola. In 24 de ore primarii trebuie sa intocmeasca procesele verbale de dupa calamitate”, a declarat Dumitru Nada, secretarul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Rupere de nori in comuna Traian

Joi dupa-amiaza, o ploaie torentiala s-a abatut asupra comunei Traian din judetul Bacau. In momentul in care ploaia a incetat, autoritatile locale au solicitat sprijinul pompierilor bacauani, pentru a interveni in satul Zapodia, unde ploile au inundat patru curti si patru gradini. In jurul orei 18.30, pompierii s-au deplasat la fata locului pentru a inlatura efectele negative produse de ploile abundente. Impartiti pe mai multe fronturi, acestia au actionat si pentru decolmatarea santurilor infundate de aluviunile antrenate de ape. Circulatia rutiera nu a fost intrerupta in zona afectata de ploi, insa, din cauza noroiului care a acoperit soseaua, masinile au circulat pe un singur sens de mers, fara a fi inregistrate blocaje rutiere.

Crucea Rosie a intervenit in Valea lui Nastase

In comuna Secuieni Bacau, Valea lui Nastase, 17 familii, respectiv 53 de familii au fost afectate de inundatiile inregistrate in cursul zilei de joi, 27 mai. Gospodariile si culturile oamenilor au fost grav afectate, una din locuinte ruinindu-se in totalitate. Vineri dimineata, o echipa de voluntari ai Crucii Rosii Bacau a plecat spre sinistrati cu ajutoare constind in paturi, alimente si apa.

Sursa: Ziarul de Bacau





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.