duminică, 28 martie 2010

COMUNICAT DE PRESĂ



CARAVANA DE PASTE A BANCII DE ALIMENTE A CRUCII ROSII BACAU
A PORNIT IN ACEASTA SAPATAMANA CATRE BENEFICIARI


Bacau, 26 martie 2010 : Dupa mai bine de 5 luni de la lansarea proiectului social Banca de Alimente la nivel local , Crucea Rosie Bacau cu sprijinul popoulatie in cele doua puncte: Carrefour si Real Bacau, a reusit sa colecteze 2200 kg de alimente care au hranit pana in prezent 120 familii. Principalii beneficiari ai acestui proiect sunt batranii, familiile cu multi copii si situatie materiala precara, familiile monoparentale.
Proiectul Banca de Alimente presupune colectarea de alimente neperisabile in depozitele Crucii Rosii prin donatii/sponsorizari, stocarea si distribuirea acestora catre persoanele vulnerabile din Bacau si din tara. Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane reprezinta, o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici. Din pacate, sunt din ce mai multe solicitari la Crucea Rosie Bacau, iar apropierea Sfintelor Sarbatori de Paste reprezinta un motiv in plus ca sute de bacauani disperati sa apeleze la sprijinul nostru pentru a fi sprijiniti cu alimente.
Proiect cu traditie, Caravana de Paste a Crucii Rosii, aflata la cea de-a IV- a editie, a plecat la drum, pentru a ajunge la timp, in data de 25 martie, pentru primii sai beneficiari: 10 familii din Onesti si 10 familii din Slanic Moldova. Astazi, voluntarii au distribuit darurile Iepurasului pentru inca 20 familii din Comanesti si Moinesti.
Incepand de maine si Magazinele Plus din Bacau se vor alatura acestui proiect. De aceea, facem un apel catre populatia bacauana sa fie alaturi de noi, ca de fiecare data, in readucerea unei clipe de bucurie in sufletele acestora si sa doneze produse alimentare in cosurile special amenajate din : Real, Plus, Carrefour si sediul Crucii Rosii Bacau din strada Oituz, 61, Bacau, zilnic intre orele 09-20.00.
Pe baza documentelor si anchetelor sociale, am stabilit numarul de beneficiari ai editiei de Paste 2010 : 300 elevi expusi riscului de a fi marginalizati si abandon scolar si 1000 persoane defavorizate (varstnici ingrijiti la domiciliu, familii cu multi copii) .


Cu deosebita consideratie,

Director, Coordonator programe,
Crucea Rosie Bacau Cleanu Marlena

Lt.col. ( r) Dan Marcel Babliuc

Mai jos va oferim cateva imagini facute la fata locului.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.