duminică, 10 mai 2009

COMUNICAT DE PRESA

Această aniversare reprezintă un motiv de infinită onoare şi mandrie pentru faptul că facem parte din cea mai veche şi mai prestigioasă organizaţie umanitară internaţională, care acţionează pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile.

Preşedintele Crucii Rosii Romane, d-na Mihaela Geoană

Vineri, 8 mai, Societăţile Naţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie din întreaga lume aU celebrat Ziua Internaţionala a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii. Anul acesta marchează 150 de ani de la batalia de Solferino, cea care a condus la crearea Miscarii Internaţionale de Cruce Roşie si Semiluna Rosie.

Parte a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, pentru a marca acest eveniment aniversar, Crucea Roşie Bacau a organizat si va continua pana pe data de 4 iulie o serie de activitati deschise tuturor bacauanilor.

Invităm bacauanii să se angajeze în acţiuni umanitare, pentru că în intreaga lume, sprijinul reciproc a devenit o necesitate iar problemele umanitare se referă la toată lumea. Acesta este mesajul nostru sub sloganul: CRUCEA ROSIE SUNTEM NOI TOTI.

Marsul Umanitatii – organizat pe 8 mai,ora11, de la Stadionul Municipal Bacau a mobilizat suficient de multi bacauani ( peste 3000) si inca o data bacauanii si tinerii au demosntrat ca sunt solidari cu valorile umanitatii, si ca ideea de Cruce Rosie nu trebuie sa piara.

Facliile aprinse de oficialitati – Prefectul Dorian Pocovnicu- simbolizeaza faptul ca prin noi voluntarii si comunitatea, valorile umanitare si principiile de existenta ale Crucii Rosii nu se vor stinge si isi vor continua misiunea.

Crucea Rosie Bacau doreste sa multumeasca pe aceasta cale in primul rand voluntarilor, institutiilor partenere - Inspectoratul pentru Situatii de Urgente Bacau, Inspectoratul de Politie si Jandarmerie Bacau, Prefecturii Bacau, Consiliului Judetean Bacau, Primariei Bacau, Inspectoratului Scolar Bacau-, participantilor: tinerilor elevi, cadrelor didactice si bacauanilor pentru solidaridatea de care au dat dovada.

O alta actiune a evenimentului 150 ani Impreuna pentru Umanitate a fost Gala Crucii Rosii Bacau in cadrul careia s-a dat startul licitatiei de bratari – 8 mai,ora 18, Arena Mall-Restaurant Arcadia.

In prima parte, actiunea a urmarit premierea voluntarilor/ institutiilor/ firmelor/ sponsorilor care au actionat in cadrul organizatiei pe parcursul anului 2008.

In semn de adanca recunostinta pentru eforturile si sustinerea adusa proiectelor Crucii Rosii Bacau, s-au conferit diplome de recunostinta urmatorilor: Domnului Dumitru Bontas, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau „Maior Constantin Ene”, Serviciului Judetean de Ambulanta Bacau, Serviciului Judetean de Politie Bacau, Serviciului Judetean de Jandarmi Bacau, Primariei Colonesti si Primariei Comanesti.

Gala Crucii Rosii Bacau a continuat cu decernarea premiilor:

Premiul pentru Sponsorul Anului, nominalizari: Sonoma Bacau, SIF Moldova Bacau, Arena Mall Bacau) – Castigatorul: Sonoma Bacau.

Premiul pentru Institutia Anului, nominalizari: Inspectoratul Scolar Bacau, Serviciul Public de Asistenta Publica Bacau, Palatul Copiilor Bacau –Castigatorul: Inspectoratul Scolar Bacau.

Premiul pentru pentru Cel mai bun Partener Media, nominalizari: 1 TV Bacau, Trustul de Presa Desteptarea, Ziarul de Bacau)- Castigatorul: 1 TV Bacau.

Premiul pentru Voluntarul Anuluisectiunea Tineret si Educatie ( prof. Ursu Stefania, Nita Bogdan,Gal Nicoleta) Castigatorul: d.na profesoara Stefania Ursu- Scoala Oniscani.

Premiul pentru Voluntarul Anului – sectiunea Prim Ajutor si Situatii de Urgenta - nominalizari: Ardeleanu Stefania, Roca Diana si Herman Madalin. Castigator: Ardeleanu Stefania, clasa a XIa, Colegiul National Ferdinand I.

Premiul pentru Voluntarul Anuluisectiunea Social ( nominalizari: Hanu Madalina, Catana Eduard, Stefanei Andra). Castigator: Hanu Madalina, eleva Postliceala Sanitar, anul II.

Premiul pentru Voluntarul Anului ( nominalizari: Tabacaru Cristi, Bobarnac Remus si Stefanei Andra. Castigator: Tabacaru Cristi, elev clasa a XII a, Liceul cu Program Sportiv Bacau.

In cadrul licitatiei de bratari aproximativ 3000 de bratari au fost solicitate din partea participantilor prezenti in sala.Aceasta actiune initiata de Crucea Rosie Bacau va continua pana 4 iulie.Este o actiune deschisa tuturor: persoane care cred ca printr-un simplu gest- de a achizitiona bratara cu insemnele Crucii Rosii- pot schimba comunitatea in mai bine, organizatii, institutii, companii, sindicate si patronate, grupuri de initiativa, filialele Crucii Rosii Romane, care doresc sa participe sub egida umanitatii.

Cine poate licita:

- reprezentanti ai :administratiei publice locale din Judetul Bacau, institutiilor publice, partidelor politice, bisericii, societatilor comerciale, bancilor, sindicatelor si patronatelor, filialeleor de Cruce Rosie;

- organizatiile non guvernamentale;

- companiile;

- orice persoana fizica sau jurdica din Romania;

Modalitatile de a achizitiona bratarile: sponsorizare/donatie/sustinerea din partea angajatilor/PF iar modul de plata: cash sau banca.

Locul de unde puteti procura bratarile: sediul Crucii Rosii Bacau, direct de pe site (www.crucea-rosie.ro) , sau puncte stradale organizate de voluntarii Crucii Rosii.

Mesajul nostru adresat tuturor este ca printr-un simplu gest de a achizitiona bratarile cu insemnele Crucii Rosii ( 5 lei/buc) pot sa ne sustina pentru a face faţă in continuare provocărilor umanitare , ameninţărilor şi situaţiilor de urgenţă.

"Crucea Rosie ,nadejdea tuturor in timp de pace,cat si in razboi,nu trebuie sa piara.Cu totii de la mic la mare sa o sprijinim cu evlavie,cu insufletire,cu nesfarsita dragoste." Regina Maria

Fiti alaturi de noi si haideti ca impreuna sa-i scriem in continuare istoria.

A CREDE IN SCHIMBARE ESTE PRIMUL PAS.

IMPLICA-TE MAI DEPARTE SI ACTIONEAZA!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.