joi, 5 februarie 2009

Proiecte la Crucea Rosie



Conducerea Crucii Rosii Bacau, spera sa isi vada un vis mai vechi implinit, si anume infiintarea unui serviciu de ambulanta. Rolul unei astfel de serviciu medico-social se justifica prin faptul ca varstnicii cu deficiente locomotorii sau persoanele cu handicapat, nu pot ajunge la un laborator de analize sau medicul de familie. Programul de ingrijire a batranilor, la domiciliu , initiat in urma cu 2 ani, de Crucea Rosie Bacau, a avut in mare parte rezultatul scontat, dar doleantele varstnicilor se indreapta, pe buna dreptate, spre mai mult, in plus voluntarii ar fi incantati sa poata fi utili in cadrul unui serviciu de ambulanta, cu atat mai mult cu cat acesta ar fi primul infiintat de Crucea Rosie Romana dupa cel de-al 2-lea razboi mondial.
Dar Marcel Babliuc, directorul filialei Crucii Rosii Bacau, ne-a subliniat ca "o modalitate prin care ar putea fi stranse fondurile, necesare infiintarii unui serviciu, de ambulanta, consta in orientarea de catre populatie, acelui 2% catre Crucea Rosie. Numai putin important este ca populatia sa constientizeze, rolul unui astfel de serviciu care ar degreva cu siguranta din sarcinile Serviciul Judetean de Ambulanta si ar fi un real ajutor pentru batrani". Perimetrul care ar putea urma sa fie acoperit de ambulantele Crucii Rosii, ar include zonele, Slanic Moldova, Tg Ocna, Onesti, Comanesti, Moinesti, dar si Municipiul Bacau.



In prezent Crucea Rosie Bacau dispune de 6 ambulante donate de Crucea Rosie Moncalieri-Italia, dar nu pot circula in regim de ambulanta cu dotarea adecvata.


Sursa: Desteptarea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.