sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Răniţii din Fâşia Gaza mor în aşteptarea ambulanţelor, potrivit CICR


Răniţii mor în aşteptarea ambulanţelor, care nu pot să ajungă la ei din cauza luptelor din Fâşia Gaza, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), citat de AFP.

"Situaţia este extrem de periculoasă şi coordonarea trimiterii de ambulanţe este foarte complexă din cauza atacurilor şi operaţiunilor militare neîntrerupte. Unii răniţi au murit, aşteptând ambulanţele Semilunii Roşii palestiniene", a declarat Dorothea Krimitsas. 

CICR este în egală măsură preocupat de problemele legate de aprovizionarea cu apă în Fâşia Gaza: "o jumătate de milion de persoane, adică o treime din populaţia teritoriului sunt ameninţate să fie private total de apă", potrivit purtătorului de cuvânt al organizaţiei umanitare.

"Zece puţuri din cele 45 din Fâşia Gaza sunt nefuncţionale. Două, pentru că au fost afectate direct în timpul atacurilor aeriene, celelalte, pentru că pompele nu mai funcţionează, în lipsa alimentării electrice", a explicat ea, cerând ca tehnicienii să poată avea acces la instalaţiile electrice afectate de bombardamente.

O echipă medicală a CICR, blocată de vineri la graniţă, a reuşit în final să intre luni după-amiază în Fâşia Gaza, prin punctul de trecere de la Erez (în nordul teritoriului).

Cei patru specialişti ai CICR, între care un chirurg, trebuie să ajute personalul spitalului Shifa, principala instituţie medicală locală, să realizeze operaţii complicate asupra răniţilor. Ei au mai transportat vaccinuri antitetanos pentru copii şi sânge, potrivit purtătorului de cuvânt.
Sursa: Mediafax


 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.