joi, 22 ianuarie 2009

O zi de lucru pentru voluntarii Crucii Rosii Bacau

Dimineata pe la ora 10.00 suna telefonul. Autoritatile din comuna Traian, ne fac cunoscuta situatia critica in care traiesc 3 familii din comuna. Este vorba de un varstnic caruia i-a ars casa cu 5 zile in urma. Persoana in cauza are 65 de ani, iar locuinta construita in anul 2000, a ars in intregime. Alta familie cu 3 copii minori, fara venituri si cu probleme medicale grave, are nevoie de sprijin. Cel de-al treilea caz exprima suferinta unei mame singure, bolnave care are in grija 5 copii.

Toti au aceeasi suferinta: nu au ce manca, nu au ce imbraca, veniturile sunt insuficiente si duc un trai care este sub demnitatea umana.


Conform misiunii noastre si anume, aceea de a alina suferinta umana, de a-i sprijini indiferent de rasa,sex sau religie, saptamanal tinem o sedinta la sediu in care voluntarii analizeaza resursele de care dispunem. Cu toate ca suntem in “criza economica” si ea este la moda, gasim forta necesara sa ne impartim fiecare atributiile si sarcinile.


Pentru fiecare familie in parte se pregateste ceea ce am considerat noi ca este util (imbracaminte, incaltaminte, produse alimentare de baza, lenjerie si nu in ultimul rand paturi). A doua zi  ne-am deplasat la familiile in cauza.


CE A URMAT???... Lacrimi, multumiri… Credem ca imaginile vorbesc de la sine. Speram sa fiti alaturi de noi, sa ne sprijiniti, prin directionarea a 2% din impozitul anual, catre organizatia noastra. Mai multe detalii privind directionarea, gasiti AICI .


- FORMULAR 2% <- Click aici!


Sursa: Crucea Rosie Bacau




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.