joi, 24 noiembrie 2022

A fost demarată o nouă activitate în cadrul Proiectului ”Echitate pentru sănătate, echitate pentru o viață mai bună!”: informare, consiliere juridică și participativitate

 A a fost demarată o nouă activitate în cadrul Proiectului ”Echitate pentru sănătate, echitate pentru o viață mai bună!”: informare, consiliere juridică și participativitate. Astfel, până la finalul proiectului, 124 de persoane de etnie romă, cu accent pe femei și tinere rome, vor participa la sesiuni de informare și consiliere juridică. Pachetul de informații conține comunicări referitoare la: violența domestică, egalitatea de șanse, consiliere pentru accesul la justiție, consiliere juridică primară (sesiuni de întrebări-răspunsuri), utilizarea eficientă a drepturilor, tipurile de servicii garantate de stat, traficul de ființe umane. Specialistul desemnat să susțină aceste sesiuni de îndrumare este consilier juridic cu experiență în abordarea problematicii populației rome, iar metoda de prezentare a informațiilor se bazează discuții libere și dialog.

Proiectului “Echitate pentru sănătate, echitate pentru o viață mai bună!” este implementat în perioada 01.02.2022-30.09.2023 de Crucea Roșie Bacău, în parteneriat cu Primăria Blăgești, Primăria Comănești și Asociația Europeană a Romilor pentru Progres și Promovare Interculturală. Valoarea totală a proiectului este de 2.972.333,25 lei, dintre care valoarea grantului este de 2.912.558,75 lei.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.