vineri, 10 august 2018

A început Tabăra Crucii Roșii Române de pregătire în caz de dezastre, de la galion-Comănești


În perioada 08 august-13 august  2018 se defășoară în județul Bacău, la Galion-Comănești Tabăra de pregatire și intervenție în caz de dezastre, ediția a IV-a. Tabăra, la care participă peste 70 de voluntari din 16 județe este organizată de Filiala Bacău și subfiliala Comănești a Crucii Roșii Române, cu sprijinul Sediului Central al Crucii Roșii Române.
La deschiderea oficială, care a avut loc joi, 09 august a.c, au participat: Ioan-Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române, Dan-Marcel Babliuc, directorul Filialei Bacău, Narcis Jitaru, președintele subfilialei Comănești, Viorel Miron, Primarul orașului Comănești, reprezentanți ai Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Maior Constantin Ene" al judetului Bacau, ai Consiliului Județean Bacău, reprezentanți ai Serviciului Public Judeţean pentru Promovarea Turismului şi Coordonarea Activităţii de Salvamont, ai  Inspectoratul de Poliție Județean Bacău și ai Comitetului Crucii Roșii Bacău.
Ioan-Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române, a adresat câteva cuvinte voluntarilor prezenți la deschidere și i-a îndemnat să fructifice prezența la Galion, acumulând cât mai multe cunoștințe referitoare la intervenția în diferite situații de dezastre. Aceste activități au un dublu rol, atât acela de a învăța măsurile de urmat în astfel de momente, dar reprezintă și o bună ocazie pentru voluntari de a se cunoaște, a adăugat directorul general al Crucii Roșii Române. 
La rândul său, Dan-Marcel Babliuc, directorul Crucii Roșii Bacău, a mulțumit volunatrilor pentru participare, dar și primarului orașului Comănești pentru sprijinul acordat an de an acestei acțiuni.
Timp de șase zile, voluntarii prezenți vor acumula cunoștințe referitoare la managementului situaţiilor de urgenţă, utilizarea logisticii necesare, precum şi pregătirea pentru salvarea de vieţi omeneşti în cazul unor posibile calamităţi.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.