luni, 13 iunie 2016

Colgate România și voluntarii Crucii Roșii învață copiii din județul Bacău cum să aibă o igienă orală corectă

Programul Școlar Colgate, un amplu demers educațional al companiei Colgate-Palmolive România, a ajuns în judetul Bacău. Luna aceasta, elevii din clasele primare din Bacău vor învăța de la voluntarii Crucii Roșii și Colgate cum să aibă grijă de sănătatea lor orală. Devenit deja o tradiţie, Programul Școlar Colgate este de fiecare dată o încântare pentru cei mici, educând prin mijloace plăcute şi învăţându-i să aibă grijă de sănătatea lor orală. La nivel mondial, peste 800 de milioane de copii din 80 de țări beneficiază de programul de igienă orală al companiei Colgate-Palmolive.

Derulat în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și cu școli primare din întreaga țară, Programul Școlar Colgate a ajuns în acest an la cea de-a 24-a ediție. În cursul anului 2015 a fost depașită cifra de 5.600.000 de copii implicați în editiile precedente. Numai în primăvara acestui an, aproximativ 51.500 de copii au beneficiat de sfaturile de igienă orală transmise de peste 300 de voluntari de Cruce Roșie. Pentru prima dată, Programul Școlar Colgate ajunge şi în oraşele mici sau în zone rurale izolate din Ilfov, Prahova, Mureş, Hunedoara, Suceava, Bacău, Constanţa, precum şi în scoli din sectorul 5 din Bucuresti. Aproximativ 50% din copiii implicați în program anul acesta sunt din mediul rural sau orașe mici.

Cu sprijinul filialelor de Cruce Roșie din țară, Colgate va ajunge în alte 17 judeţe în septembrie, ajutând micuţii să îşi îmbunătăţească sănătatea orală şi, implicit, stilul de viaţă. În cadrul lecțiilor din școli, copiii vor primi sfaturi preţioase şi vor intra în universul zâmbetelor sănătoase cu ajutorul filmului educațional al Programului Școlar Colgate. Acesta le prezintă într-o manieră ludică pricipalii pași pe care trebuie să-i respecte în fiecare zi pentru a avea dinți sănătoși. Acțiunea este completată de exemplificarea tehnicii corecte de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, toți copiii prezenți fiind direct implicaţi în acest proces interactiv.

De la lecţii nu va lipsi nici celebrul Doctor Măseluţă, recunoscut şi iubit de copiii din toată ţara. Printr-un DVD educativ, acesta îi va familiariza cu principalele concepte de îngrijire orală, într-un mod prietenos și eficient. Printre altele, copiii înță și că inamicii doctorului Măselută, cariile, pot fi prevenite prin respectarea unor reguli simple de igienă orală: periajul dinților de cel puțin două ori pe zi timp de două minute, schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni de zile, vizite frecvente la medicul dentist și adoptarea unei diete echilibrate.

La finalul lecțiilor, copiii vor primi toate „instrumentele” necesare pentru a avea în fiecare zi o dantură sănătoasă: produse speciale de îngrijire a dinților, un pliant cu sfaturi pentru părinți și un calendar pentru însemnarea periajului zilnic, oferite de Colgate România.

Programul Şcolar Colgate©

Parte integrantă a iniţiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, Programul Şcolar Colgate© a ajuns la 24 de ediţii de la prima implementare în România.
În perioada 1993 - 2016, Colgate a transmis cu succes mesaje educaţionale şi a oferit mostre gratuite de produse de îngrijire orală unui număr de peste 5.600.000 de copii, la care se vor adăuga anul acesta aproximativ 200.000 de elevi din şcolile de pe întreg teritoriul ţării, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural.

Colgate a sprijinit de-a lungul anilor diverse proiecte de educaţie orală destinate copiilor precum: „Special Smiles”, „Micii sanitari”, „Periuţa fermecată” sau „Docteurs sourire”, dar și activități ale studenţilor stomatologi din țară.
Colgate-Palmolive România se implică activ şi investeşte anual într-o serie de programe educaţionale adresate publicului larg, în care sunt implicate mediile universitare şi profesionale medicale, toate având ca scop îmbunătăţirea parametrilor sănătăţii orale pentru populaţia din România.

Despre Crucea Roșie Română
Societatea Naţională de Cruce Roşie din România este o organizaţie umanitară care funcţionează neîntrerupt din 1876, membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, auxiliară a autorităţii publice şi abilitată prin lege să asigure asistenţă umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile.

Prin programele şi activităţile sale în beneficiul societăţii contribuie la prevenirea şi alinarea suferinţei sub toate formele, protejează sănătatea şi viaţa, promovează respectul faţă de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naţionalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenenţă socială sau politică.

Educaţia pentru sănătate reprezintă o componentă esenţială în îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei. Campaniile de educaţie pentru sănătate ale Crucii Roşii au contribuit de-a lungul anilor la prevenirea şi combaterea unor epidemii prin informarea populaţiei asupra comportamentelor igienico-sanitare adecvate tipurilor de maladii cu care societatea s-a confruntat şi se confruntă.




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.