luni, 16 iunie 2014

Echipa Crucii Roșii Bacău, prezentă la trei evenimente importante din viața comunității băcăuane

Echipa Crucii Roșii Bacău a asigurat în acest week-end intervenția de urgență în cadrul a trei evenimente importante din viața comunității băcăuane. Sâmbătă am instalat un punct de prim ajutor și informare la mitingul aviatic organizat de Baza 95 Aeriană ”Erou Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu”, la care au fost prezente aproximativ 1000 de băcăuani. Acestea au putut să admire  evoluțiile aeronavelor militare  MiG-21 LanceR, IAR-99 Șoim, IAR-330L Puma SOCAT, C-27J Spartan,  dar și aparate de zbor sportiv și de agrement ca  Extra-300, Festival, Zlin Z 142, Appolo Fox, Cesna 210, CTSW, Wilga sau IAK-52TW.
De asemenea, sâmbătă și duminică, un echipaj format din asistent medical și ambulanțier a asigurat medicina de urgență la Campionatului Naţional de Judo Under 14, întrecere care s-a desfăşurat la Sala Sporturilor Bacău. Din nefericire, au existat și câteva accidente, echipajul nostru intervenind prompt în cele patru cazuri de fracturi, cele câteva cazuri de epistaxis (hemoragie nazală) și de mici traumatisme suferite la membrele inferioare și superioare.

             Nu în ultimul rând, menționăm că în acest sfârșit de săptămână s-a desfășurat, pe circuitul de karting Speed Park din sudul municipiului Bacău, cea de-a treia etapă a Campionatului Național de Karting – Dunlop 2014. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 14-15 iunie, fiind organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS). Și aici, echipajele Crucii Roșii Bacău au fost prezente, pregătite să intervină dacă acest lucru ar fi fost necesar.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.