joi, 8 mai 2014

Cu sprijinul Carrefour Romania, 250 de familii nevoiase din judetul Bacău vor primi cate un pachet cu alimente

Crucea Rosie Romana impreuna cu Fundatia Carrefour si Carrefour Romania implementeaza proiectul „Banca de Alimente pentru 41 de judete si cele 6 sectoare ale Municipiului Bucuresti”. Acesta are ca obiectiv ajutorarea cu alimente de baza a unor familii si persoane nevoiase.

Incepand din luna aprilie a.c., 11750 de familii sarace din intreaga tara, vor primi pachete cu alimente greu perisabile. Valoarea totala a proiectului „Banca de Alimente pentru 47 judete” este de 233.266 de euro din care Fundatia Carrefour si Carrefour Romania au asigurat  suma de 173.000 de euro iar Crucea Rosie Romana  60.266 de euro.

Fiecare pachet contine: orez, zahar, ulei, faina, malai, bulion, paste fainoase, biscuiti, conserve din carne. In total vor fi distribuite aproximativ 150 000 kg de alimente.

In fiecare judet vor fi ajutati cate 250 de beneficiari, evaluati in baza Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat.

Joi, 8 mai 2014, proiectul a debutat în județul Bacău, prin distribuirea pachetelor alimentare către 25 de familii lipsite de posibilități financiare, și va continua până la sfârșitul lunii iulie. Ne vom îndrepta către încă 225 de familii, atât din municipiul Bacău, cât și din alte localități din județ.


“Am ales să demarăm proiectul derulat împreună cu partenerul nostru, Carrefour România, într-o zi specială pentru noi, Ziua Internațională a Crucii Roșii și Semilunii Roșii. Pe 8 mai este aniversarea lui Henry Dunant, primul laureat al Premiului Nobel pentru pace. Henry Dunant a fost cel care a fondat Comitetul international al asociatiilor de ajutorare pentru ingrijirea ranitilor in 1862. Ulterior, numele acestui comitet s-a schimbat, devenind Comitetul international al Crucii Rosii.  În condițiile în care există atât de multe familii nevoiașe, am decis că cea mai bună modalitate de a celebra această zi este aceea de a ne îndeplini misiunea umanitară și de a aduce lumina si bucuria in sufletele si pe masa celor nevoiasi.”, a declarat Dan Marcel Babliuc, directorul Crucii Roșii Bacău.

"Incepand din septembrie 2009, datorita generozitatii partenerilor si a donatorilor sai, Banca de Alimente este unul dintre proiectele de succes ale Crucii Rosii Romane. In demersul nostru de a trai intr-o lume fara foame, avem alaturi cele mai importante lanturi de super si hyper – marketuri  din Romania. Fundatia Carrefour a raspuns apelului nostru de a sprijini cu alimente  populatia saraca a tarii.”, a declarat doamna Mihaela Geoana, Presedinte a Socitatii Nationale de Cruce Rosie din România. 

Reamintim ca proiectul umanitar Banca de Alimente a fost implementat incepand din  septembrie 2009 cu scopul de a sprijini cu alimente de baza familiile sau persoanele singure care nu-si pot procura prin fortele proprii necesarul zilnic de hrana.

In peste 4 ani de proiect au fost ajutate cu alimente de baza un numar de aproximativ 100.000 de familii si persoane singure, din care aproximativ 15.400 au primit alimente colectate in magazinele Carrefour.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.