marți, 24 septembrie 2013

Voluntari ai Crucii Roșii, filiala Bacău, au „jucat” rolul victimelor în cadrul exercițiului de protecție civilă în caz de cutremur



În municipiul Bacău s-a desfășurat marți, 24 septembrie, un exercițiu de protecție civilă în caz de cutremur, în conformitate cu Planul de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă în anul 2013 al judeţului Bacău.
Scenariul dupa care s-a realizat exercitiul este următorul: la 11.15 a avut loc un cutremur de pământ cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter cu epicentrul în zona Vrancea. Cutremurul a durat 30 secunde si a fost resimţit în zona de sud – est a României, cu o intensitate mai mare în localităţile: Bucureşti, Galaţi, Buzău, Focşani, Râmnicu Sărat, Bacău, Vaslui şi Iaşi. Staţiile de seismologie au anunţat posibilitatea apariţiei unor replici ale acestuia.
Ca urmare, au rezultat numeroase pierderi umane şi materiale și s-au produs incendii şi explozii. În municipiul Bacău, cutremurul a fost resimţit cu intensitatea VIII pe scara Mercalli și a fost afectată în mod deosebit zona centrală.
Urmare a cutremurului, pe B-dul Alexandru cel Bun intersecţie cu str. Florilor, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autocamion a societăţii CRAB Bacău ce transporta clor.
Voluntari ai Crucii Roșii Române, filiala Bacău, au „jucat” rolul victimelor în cadrul scenariului expus. Au fost în total 30 de victime, dintre care 10 persoane decedate, 10 persoane rănite grav și 10 persoane rănite superficial. De asemenea, Crucea Roșie Bacău a contribuit la buna desfășurare a exercițiului cu o echipă de căutare și salvare, formată din patru oameni, precum și cu o ambulanță pentru efectuarea transportului răniților. 












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.