luni, 8 aprilie 2013

Ziua Mondială a Sănătății: Speranță pentru o viață sănătoasă!



Ieri, de Ziua Mondială a Sănătății,  Crucea Roșie Bacău și Centrul de Nutriție Bacău, au răspândit speranță pentru sănătate, în intervalul orelor 13:00-19:00, în hypermarket Real și Cora Bacău. 

De ce speranță? Pentru că atât la nivel global cât și local, speranța de viață este în continuă scădere, datorită numeroaselor boli. 

Astfel, pentru a evidenția problemele de sănătate publică, conform temei Zilei Mondiale a Sănătății, de anul acesta, și anume, hipertensiunea arterială, Crucea Roșie Bacău a contribuit la prevenirea îmbolnăvirilor, prin activitatea "Menține-te sănătos! Învață să previi hipertensiunea arterială!." 

În urma analizelor corporale și a evaluărilor nutriționate, efectuate de către Crucea Roșie Bacău și Centrul de Nutriție Bacău, din cei 250 de cetățeni care au vizitat punctul amenajat, mai mult decât jumătate, au fost depistați cu hipertensiune arterială iar un sfert din ei sunt supraponderali.


În funcție de aceste rezultate, putem concluziona că băcăuanii depistați cu hipertensiune arterială sunt expuși bolilor cardio-vasculare. Fie că știau sau nu, că sufereau de această afecțiune, fiecare cetățean depistat cu hipertensiune arterială, a fost sfătuit să își măsoare periodic tensiunea arterială în vederea prevenirii complicațiilor, să își schimbe stilul de viață și să urmeze tratamentul corect, la indicația medicului de specialitate, pentru controlul acesteia.


“Întrucât hipertensiunea arterială este o afecțiune în care tensiunea arterială este cronic crescută, în absența tratamentului, aceasta poate impune anumite complicații precum apariția infarctului miocardic și insuficiența cardiacă. Și cum în România există foarte multe persoane hipertensive, fie că acestea au peste 50 de ani sau sub 30 de ani, speranța de viață scade considerabil, din pricina numeroaselor decese, înregistrate anual, la nivel global. De aceea este mai mult decât necesar să redăm speranța tuturor celor care suferă de hipertensiune arterială și să îi informăm că prin adoptarea unui stil de viață sănătos poate fi prevenită. De altfel, prin tratament corect și susținut, hipertensiunea arterială poate fi controlată și pot fi prevenite complicațiile ei.” transmite dl. Dan Marcel BABLIUC, director Crucea Roșie Bacău.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.