joi, 20 septembrie 2012

CAMPANIA SOCIALĂ DE COLECTARE RECHIZITE ȘI CĂRȚI INVESTEȘTE ÎN ȘCOALĂ!





Justificare și motivare proiect 

Cu ocazia începerii anului șolar 2012-2013, Crucea Roșie Bacău urmărește încă din prima lor săptămână de școală, creșterea nivelului de interes al elevilor băcăuani care provin din familii defavorizate, cu un nivel de trai scăzut. Pentru ca aceștia să continue să meargă la școală trebuie să li se ofere mai întâi posibilitatea de a avea cu ce merge la școală.

Astfel, cei care nu au hrană, articole de îmbrăcăminte și rechizite pentru a merge la școală ajung la un moment dat să abandoneze școala. Pentru a le oferi o șansă copiilor proveniți din aceste medii, Crucea Roșie Bacău lansează în parteneriat cu real, -Hypermarket, o campanie de colectare și donare  rechizite și cărți pentru copii, intitulată Investește în școală!

Crucea Roșie Bacău își propune ca prin demararea acestei campanii din cadrul proiectului Academia de rechizite, un proiect mai amplu, ajuns la a treia ediţie, prin care real, - Hypermarket donează aparatură tehnică (laptopuri şi retroproiectoare) şcolilor alese de cumpărători, să crească șansele și capacitățile de integrare în mediul școlar încă din prima săptămână a anului școlar 2012-2013, a copiilor lipsiți de oportunități și să-i încurajăm să fie promotori ai schimbărilor pozitive și durabile la nivelul comunității de apartenență prin continuarea studiilor.






Calendarul activităților

  • 10 septembrie-1 octombrie: Campania de colectare rechizite și cărți Investește în școală!, care constă în colectarea de rechizite în cutiile special amenajate, cu însemnele Crucii Roșii Bacău, respectiv ale campaniei în desfățurare, din real,-Hypermarket.
  •   22 și 23 septembrie: acțiune cu voluntarii în cadrul magazinului pentru a spori numărul donațiilor (face-painting, baloane modelabile, jocuri și lecții de prim ajutor pentru părinți și copii). Activitațile se vor desfășura în intervalul orelor 14:00-18:00
  • 24, 25 și 26 septembrie: promovarea campaniei de colectare rechizite de către 2-3 voluntari ai Crucii Roșii Bacău prin distribuția de pliante, timp de 2 ore pe zi. Activitatea se va desfășura în intervalul orelor 15:30 – 18:00
  • 30 septembrie -10 octombrie: Caravana Să mergem la școală cu plăcere și demnitate! Prin intermediul căreia se va realiza distribuții de rechizite pentru un grup țintă de 50 de copii din județul Bacău ce provin din familii cu nivel de trai scăzut și pentru aproximativ 500 de copii din localitățile Secuieni, Colonești, Răchitoasa, Palanca, Asău, Agăși, Comănești, Moinești, Izvorul Berheciului, Traian, Roșiori. La această activitate ne pot însoți și câțiva angajați sau reprezentanți din partea real,-Hypermarket.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.