duminică, 22 mai 2011


 Photobucket


Sâmbătă, 21 Mai 2011, o echipă de voluntari ai Crucii Roşii Bacău a fost prezentă la simpozionul cu participare naţională „Voluntariatul – între oportunitate şi necesitate. Acţiuni de bună practică din şcolile româneşti”, organizat de către Şcoala cu clasele I-VIII ,,Constantin Platon” Bacău.
Evenimentul a avut ca scop solidarizarea cu valorile comunităţii mondiale şi producerea schimbprilor dorite în conştiinţa individuală şi colectivă o dată cu aflarea avantajelor voluntariatului.
Printre elevi şi studenţi, la acest simpozion au mai fost prezenţi şi câţiva invitaţi speciali: Prof. dr. Daniela Epuran, inspector şcolar de specialitate, ISJ Bacău; Conf. Univ. dr. Maria Prisecaru, Universitatea ,,Vasile Alecsandri” din Bacău, Facultatea de Biologie; Conf. univ. dr. Venera-Mihaela Cojocariu, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău; Maria Ionos, consilier Agenţia pentru Protecţia Mediului Bacău; Marta Butnaru, specialist Educaţie-Învăţământ, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog.
Rolul Crucii Roşii Bacău în cadrul acestui simpozion a fost acela de a evidenţia importanţa voluntariatului în comunitate. Astfel, voluntarii au prezentat pe scurt activităţile pe care ei le-au desfăşurat până acum şi care au fost beneficiile pe care voluntariatul le-a adus în viaţa fiecăruia oferind o definiţe personală asupra practicii de voluntariat. 

Photobucket
Deoarece am fost foarte încântaţi să participăm la simpozion, dorim să mulţumim pentru invitaţie profesorilor coordonatori: Prof. Angelica Condruc, Prof. Manuela Neculcea, Prof. Mircea Bostan.

În continuare postăm câteva fotografii de la faţa locului.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.