luni, 28 iunie 2010

Situaţia inundaţiilor din Bacău, iunie 2010

În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Bacău, vă comunicăm următoarele date suplimentare conform constatărilor efectuate în teren:

-
În comuna Palanca, trenul accelerat 1972/1 care circula pe ruta Galaţi – Timişoara a fost oprit în staţia CF Palanca, deoarece circulaţia feroviară în zonă a fost oprită. Cei 60 de călători au fost preluaţi cu microbuze şi transportaţi la staţia CF Ghimeş, de unde o garnitură de tren îi va transporta către localităţile de destinaţie. De asemenea, tot în comuna Palanca, din cauza eroziunii solului au fost afectaţi circa 20 ml din DN 12 A. Zona a fost semnalizată corespunzător şi se circulă cu restricţie de viteză.

-
În comuna Agăş, sat Preluci, 80 de gospodării sunt izolate complet, podurile prin care se efectua accesul fiind distruse în urma viiturii de pe râul Trotuş. În aceste condiţii, accesul nu se mai poate efectua nici pietonal şi nici cu autovehicule. Au fost inundate 45 de gospodării în satul Beleghet, 12 în satul Şulţa şi 62 în satul Preluci.

·
În comuna Nicolae Bălcescu, circulaţia feroviară a fost reluată pe un singur fir, pe tronsonul Suceava – Bucureşti. Se acţionează pentru degajarea de aluviuni a tronsonului Bucureşti – Suceava. De asemenea, în satul Galbeni, au fost inundate 7 gospodării.

- Î
n comuna Tamaşi, 3 poduri de lemn peste pârâu au fost distruse. În satul Chetriş, 2 case au fost inundate, iar pe teritoriul comunei, 300 ha teren arabil au fost inundate. ÎCirculaţia autovehiculelor către 7 gospodării este întreruptă, accesul putându-se efectua doar pietonal.

-
În comuna Livezi, sat Orăşa au fost inundate 4 case, 20 anexe, 400 ha teren agricol şi un beci. Circulaţia spre satul Stufu a fost reluată, atât pietonal cât şi cu autovehicule.

-
În comuna Sănduleni au fost inundate aproximativ 70 de case. Două case şi o anexă, construcţii din chirpici au fost afectate de inundaţii, o casă suferind avarii la structura de rezistenţă, iar o casă şi o anexă suferind mici avarii la pereţi. În urma retragerii apelor, circulaţia pe DN 11 a fost reluată, aceasta fiind redirecţionată pe rute ocolitoare pe timpul manifestării evenimentelor meteo periculoase.


- În comuna Asău, au fost inundate 7 case în satul Apa Asău şi 3 case în satul Straja.


-
În comuna Ardeoani, o casă a fost inundată, proprietarii fiind evacuaţi.


-
În oraşul Târgu Ocna, din cauza creşterii debitului pe râul Trotuş, există riscul de a fi inundată Staţia electrică de 110 KV.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.