joi, 26 noiembrie 2009

COMUNICAT DE PRESA - Extindere Banca de alimente“BANCA DE ALIMENTE” A CRUCII ROSII ROMANE - FILIALA BACAU ESTE SUSTINUTA INCEPAND DE ASTAZI SI DE HYPERMARKETUL REAL BACAU


Craiova, 26 noiembrie 2009: Incepand de astazi, 26 noiembrie, proiectul “Banca de Alimente” este prezent si in magazinele din reteaua real,- Hypermarket.

Dupa doua luni de la lansarea Bancii de Alimente a Crucii Rosii Romane, real,- Hypermarket devine partener activ al acestui proiect. Cu un numar de 23 de magazine la nivel national, real,- ne va ajuta sa aducem hrana pe mesele nevoiasilor din inca 8 judete fata de momentul lansarii proiectului. Este vorba despre judetele Dolj, Galati, Hunedoara, Maramures, Mures, Prahova, Satu Mare si Timis.

Cu sprijinul populatiei care a raspuns pozitiv la apelul lansat de Crucea Rosie Romana, in perioada 27 septembrie - 24 noiembrie 2009, in magazinele partenere din cele 13 judete din tara s-a colectat o cantitate de 45.459 de kg de alimente greu perisabile. 1.996 de familii cu venituri extrem de mici au primit pachete cu alimente distribuite de voluntari la domiciliile acestora. Pachetele contin alimente de baza precum ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti si alte produse alimentare. Pana la sfarsitul anului, peste 6 000 de persoane vor beneficia de sprijin din partea Bancii de Alimente.

Avand in vedere rezultatele incurajatoare ale proiectului in primele doua luni de implementare, dar mai ales numarul mare de solicitari venite din partea persoanelor aflate in suferinta, Crucea Rosie Romana a considerat necesara extinderea proiectului in cat mai multe judete din tara. „Este regretabil ca in prezent, in Romania, exista zeci de mii de oameni care sufera de foame. Intr-o societate responsabila, orice persoana, printr-un gest simplu, poate sa acorde un ajutor celor dezavantajati, care nu isi pot procura singuri hrana. Speram ca extinderea proiectului Banca de Alimente prin parteneriatul cu real,- va oferi ocazia cat mai multor oameni de a se implica direct in alinarea suferintei persoanelor vulnerabile”, a declarat Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane.

„Ne-am alaturat acestui proiect din dorinta de a fi un suport pentru Crucea Rosie Romana care depune o activitate sustinuta in beneficiul societatii. Consideram ca implicarea noastra este esentiala mai ales ca dispunem de o retea de magazine bine dezvoltata pe tot cuprinsul tarii. Participarea in cadrul proiectului banca de alimente este doar un prim pas urmand sa gasim impreuna noi oportunitati prin care sa putem ajuta Crucea Rosie. Credem ca acest proiect este binevenit in conditiile in care inca sunt oameni care se confrunta

cu multe nevoi, iar aceasta intiativa pe langa componenta umanitara are si una de implinire sufleteasca atunci cand stii ca poti sa iti ajuti semenii.” a declarat Adriana Pita, Director de Comunicare real,- Romania.


Proiectul Banca de Alimente presupune colectarea de alimente neperisabile in depozitele Crucii Rosii prin donatii/sponsorizari, stocarea si distribuirea acestora catre persoanele vulnerabile din Bucuresti si din tara. Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane reprezinta, pe fondul impactului crizei economice mondiale si al cresterii preturilor la produsele alimentare, o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici. Acest proiect este o initiativa a Crucii Rosii Romane, preluata dupa modelul unor proiecte similare derulate cu succes, in tari din Uniunea Europeana, precum si in SUA si Canada.

real,- Hypermarket este divizia de vanzari cu amanuntul a METRO Group, unul dintre cei mai mari retaileri la nivel mondial, prezent in 32 de tari, unde detine peste 2.200 de magazine, in care lucreaza in jur de 300.000 de angajati.
real,- Hypermarket Romania a deschis primul magazin la Timisoara in martie 2006 reusind performanta ca in 3 ani de zile sa isi formeze o retea de 23 de hypermarketuri localizate in Bucuresti si in alte orase importante din tara, ceea ce ar insemna in medie un magazin deschis la fiecare 8 saptamani. La nivelul anului 2008 real,- a inregistrat o crestere foarte puternica a vanzarilor ca urmare a continuarii expansiunii si a unei cresteri organice la nivelul magazinelor existente. Cifra de afaceri a crescut de la 1, 22 miliarde lei (367 milioane Euro) in 2007 la 2,35 miliarde lei (638 milioane Euro) in 2008 (vanzarile sunt in valori nete, nu contin TVA).

Pentru mai multe detalii, va rugam contactati:
Dan Marcel Babliuc, director Crucea Rosie Bacau;

Telefon: 0234/523733
E-mail: crucearosie.bacau@gmail.com
Site: http://www.crucea-rosie.ro
Blog: http://crrbc.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.