joi, 1 octombrie 2009

COMUNICAT DE PRESA 01.10.2009






COMUNICAT DE PRESA


Ziua Varstnicului a fost sarbatorita la Crucea Rosie Bacau

Proiect realizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Bacau

Pe fondul impactului crizei economice mondiale, România se concentrează, printre altele, pe obiectivul de creştere a incluziunii sociale şi reducere a sărăciei la nivelul comunităţilor şi grupurilor dezavantajate.

În acest scop, Crucea Rosie Bacau pe termen mediu şi lung a trebuit să-şi dezvolte şi să-şi întărească capacitatea de a dezvolta şi promova măsuri menite să contribuie la creşterea stabilităţii şi coeziunii sociale, precum şi a implicării membrilor acestor comunităţi în rezolvarea problemelor comune apărute la nivel local.

O astfel de iniţiativă o reprezintă CENTRUL DE SERVICII DE ÎNGRIJIRE ŞI ASISTENŢĂ LA DOMICILIU PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE „DESCHIDEŢI O UŞĂ!” care îşi propune îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi creşterea nivelului de incluziune socială pentru persoanele vârstnice din comunitatea bacauana.

Obiectivele proiectului :

  • Creşterea calităţii vieţii persoanelor vârstnice prin implementarea serviciilor de ingrijire la domiciliu;

· Acordarea serviciilor de ingrijire la domiciliu de calitate si care sa corespunda nevoilor pentru 80 de bătrâni aflati in situatii de :izolare socială, sărăcie extremă, vârstă înaintată, afecţiuni asociate care necesită asistenţă medicală, lipsa de informare cu privire la drepturi şi obligaţii, dependenţa din cauza unei boli sau a vârstei înaintate în municipiul Bacau.

Şi anul acesta Crucea Rosie Bacau s-a implicat în sărbătorirea Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie) si a organizat evenimentul „Deschideti o usa!”,la Restaurantul Militar Bacau, dedicat celor care traiesc in toamna vietii. Evenimentul, sustinut de Consiliul Local Bacau , este o initiativa a tinerei echipe de la Crucea Rosie Bacau.

Am dorit si credem ca am reusit sa oferim „bunicilor nostri” ocazia unei adevarate sarbatori, bucurie pentru suflet si sa aducem un strop de lumina si caldura sufleteasca celor care au muncit o viata pentru a crea si cladi bunuri de care ne bucuram cu totii.

Am invatat o lectie importanta de la dumneavoastra, dragi bunici, si anume ca sunteti invingatori si nu oriunde, pe scena vietii.Ati reusit sa treceti peste toate obstacolele. Ne-ati convins ca varsta a III a nu inseamna numai suferinta ci si multa responsabilitate si implinire. Sa-ti vezi copii realizati, nepotii cum cresc, sunt cateva motive care va dau puterea de a razbate mai departe chiar daca parlametarii nu va maresc pensia, chiar daca e criza si facturile curg.”


La multi ani tuturor bunicilor din lume. – Voluntarii Crucii Rosii Bacau




Cu ganduri bune,

Lt.col. ( r) Dan Marcel Babliuc

Director Crucea Rosie Bacau



Tort aniversar


Incurajarea varstnicilor la dans


Cel mai tandru cuplu



Final de eveniment..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.