marți, 18 august 2009

TABARA DE PREGATIRE PENTRU INTERVENTIE LA DEZASTRE A DETASAMENTELOR DE VOLUNTARI DE CRUCE ROSIE

In perioada 09-16 August, Crucea Rosie Cluj a organizat "TABARA DE PREGATIRE PENTRU INTERVENTIE LA DEZASTRE A DETASAMENTELOR DE VOLUNTARI DE CRUCE ROSIE". Scopul acestei tabere este de a forma voluntarii pentru dezastre, ca apoi la randul lor sa poata transmite mai departe cunostintele la nivel de filiala. Atmosfera acestei tabere a fost una cu totul militarizata, astfel incat fiecare voluntar participant a avut ocazia de a cunoaste conditiile si strictetea unui corp militar bine organizat. Taxa de participare a fost una modica de 120 de lei, unde s-au asigurat 3 mese pe zi plus o goarna ce chema voluntarii la toate urgentele din tabara.
De asemenea aceasta tabara poarta si numele de "Paul Taranu", in semn de omagiu pentru decesul unui mare voluntar care a ocupat functia de lider de tineret la filiala clujeana.
In urma colaborarii cu Serviciul Public Salvamont, Serviciul Judetean de Ambulanta si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, conducerea Crucii Rosii Cluj urmareste ca toate aceste organizatii sa poata interveni impreuna la adevarate dezastre umanitare. Participantii taberei au invatat ce inseamna lucrul in echipa, tehnici de supravietuire pe munte, auto-ajutor, notiuni de prim-ajutor avansat, orientare turistica si nu in ultimul rand camaraderia.
De la Crucea Rosie Bacau au participat 3 voluntari cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani. Acestia sunt Bobarnac Remus, Ilie Anca si Tabacaru Cristi. Acestia s-au declarat entuziasmati si dornici pentru participarea la viitoare tabere organizate in stil clujean. (Anca-Dan)

Mai jos puteti viziona cateva fotografii trase la fata locului.

Sursa: Crucea Rosie Bacau





Lacul Belis

Voluntarii cautand victimele pierdute pe munte

Lectii de alpinism ( Rapel )

Lectii de supravietuire. Constituirea unui foc temporar.

Joc intuitiv de volei

Prezenti la o simulare de prim ajutor
ISU CLUJ (Avram Iancu)

Prezentarea muzeului ISU (Avram Iancu)

Prezentarea Instalatiei de potabilizare a apei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.