vineri, 21 noiembrie 2008

Crucea Rosie Bacau in simulare de cutremur la Casa de Cultura





Crucea Rosie a organizat o simulare de prim-ajutor in caz de cutremur, la Casa de Cultura “Vasile Alecsandri” din Bacau, la data de 20 noiembrie, 2008 . Aflata la a treia ediţie a manifestarii cultural – artistice dedicate Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului cu sloganul “E Dreptul MEU…!”.Cei de la Palatul Copiilor, ne-au oferit sansa de a face o demonstratie. Scopul acestei simulari a fost de a arata publicului, situatiile de criza in care oamenii se pot afla in viata de zi cu zi. Un grup format din 12 voluntari au fost actorii acestei simulari, special antrenati sa poata salva viata umana indiferent de realitate sau fictiune.







Discutand cu diversi spectatori, Musaca Dora, ne-a relatat ca, “ Voluntarii ataca din nou, am avut ocazia sa ii mai observ la Parohia din Roman, unde au asigurat primul ajutor.. Ei isi arata disponibilitatea prin a acorda asistenta premedicala si psihologica oriunde este cazul. Voluntarii cu "experienta" zic eu, au reusit sa aplaneze raul si sa asigure functiile vitale de baza pana la interventia ambulantei, fie el regizat sau real. Personal cred ca cei de la Crucea Rosie ar trebui sa faca un parteneriat cu cei de la ambulanta, sa instruiasca oamenii acestei organizatii la un nivel profesional, alaturi de medicii si asistentii de acolo. In tinerete si eu am facut voluntariat in aceasta organizatie dar nu se compara cu ce vedem acum, oricum ii admir foarte mult, si le urez mult succes in viitoarele activitati”.



In concluzie e placut sa mai vezi tineri implicati in aceste activitati, cu toate ca ei vor fi viitorul Romaniei, nu putem spera decat ca tot mai multi tineri sa ia parte la acest cerc al salvatorilor.




Articol redactat de o persoana care a dorit sa isi pastreze anonimatul :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.