sâmbătă, 26 martie 2011

Crucea Roşie Bacau este alaturi in continuare de familiile sinistrate din Margineni


Vineri 25.03.2011, voluntarii Crucii Rosii Bacau cu sprijinul Jandarmeriei Bacau au distribuit 25 de frigidere si 25 radiatoare 
Din vara anului trecut si pana in prezent Crucea Rosie Bacau a fost alaturi de familiile sinistrate din Judetul Bacau.Au fost intocmite proiecte de sustinere  pe termen mediu in acest sens familiile in principiu fiind sustinute cu produse de igiena, produse alimentare, kituri de bucatarie (aragaz, butelie si set oale), lenjerie, saltele.
La sfarsitul saptamanii acesteia  proiectul de asistenta a victimelor inundatiilor s-a incheiat. In baza ultimelor anchete sociale a reiesit ca mai multe familii nu aveau surse de incalzire sau frigider.
Asadar din resurse financiare care au provenit de la donatorii apelului facut Crucea Rosie Romana au fost achizitionate  25 frigidere si 25 radiatoare care au fost distribuite in zona Margineni cu sprijinul voluntarilor si Jandarmeriei Bacau.
Totodata cu sprijinul sponsorilor ( Sonoma) si al  donatorilor persoane fizice (Magicianul Augustin care si- a donat onorariul primit in urma prezentarii Revelionului in centrul Bacaului) familiile beneficiare au mai primit: pilote, lenjerie si produse de igiena.

Mai jos atasam cateva fotografii de la actiune.










MULTUMIRI TUTUROR CELOR CARE AU SUSTINUT CAMPANIA!

vineri, 25 martie 2011

INFORMATII DESPRE ANUL EUROPEAN AL VOLUNTARIATULUI 2011

Anul European al Voluntariatului este atât o sărbătoare cât şi o provocare. Este o sărbătoare a angajamentului a milioane de europeni care lucrează benevol în timpul lor liber în comunităţile în care trăiesc, de pildă în şcoli, spitale, cluburi sportive, mobilizându-se pentru ocrotirea mediului înconjurător, oferind servicii de ajutor social şi umanitar pentru locuitorii altor ţări.

Eforturile acestora, precum şi acelea ale miilor de organizaţii de voluntariat ne schimbă vieţile în nenumărate feluri.
Voluntarii fac lumea mai bună! Acest an reprezintă de asemenea o provocare pentru 75% din europenii care nu-şi oferă serviciile ca voluntari. Şi ei pot contribui la schimbare.

Sursa: http://europa.eu



miercuri, 16 martie 2011

Crucea Rosie lanseaza Apel umanitar pentru victimele cutremurului in Japonia



Comunicat de presă




Apel umanitar pentru
Japonia
Bucureşti, 14 martie 2011: Crucea Roşie Română lansează un apel umanitar de urgenţă în sprijinul victimelor cutremurului devastator din Japonia.
Ambasada Japoniei în România, prin Hiroshi Ku
do, Şef al Depatamentului Politic, a solicitat astăzi, în cadrul unei vizite oficiale la Sediul Central al Crucii Roşii Române, ca toate fondurile de ajutorare a victimelor cutremului din Japonia să se facă prin conturile deschise de Crucea Roşie Română.
În data de 11 martie a.c., un cutremur de 9 grade pe scara Richter a lovit Coasta de Est a Japoniei, declanşând un tsunami cu valuri de peste 7 metri înălţime, care a provocat o tragedie umanitară de mari proporţii.
Rapoartele de până acum spun ca 1886 de oameni au decedat în acest dezastru şi că 2369 de persoane sunt date dispărute. Cutremurul a declanşat incendii şi a distrus zeci de clădiri, lăsând mai mult de 5 milioane de case fără energie electrică şi un milion de locuinţe fără apă.
Pentru a susţine operaţiunile de ajutorare imediată a victimelor acestui dezastru umanitar, Cruce Roşie Română lansează Apelul umanitar de Urgenţă
Ajutor pentru Japonia”. Campania constă în colectarea de fonduri online şi direct, în conturile deschise special pentru acest apel, dar şi prin punerea la dispoziţia populaţiei a serviciului de restabilire a legăturilor de familie cu rudele aflate în Japonia, prin mesaje de Cruce Roşie.
Sumele colectate vor fi utilizate de către Cruce Roşie Japoneză pentru susţinerea ajutorului de primă necesitate şi se vor concentra pe adăposturi temporare, restabilirea furnizării apei potabile şi a facilităţilor sanitare, precum şi oferirea de asistenţă medi
cală şi suport psihologic populaţiei afectate.
Invităm pe toţi cei care vor să sprijine acest apel umanitar, companii, oameni de afaceri, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale, să doneze bani în conturile Crucii Roşii Române.

Pentru donaţii online şi serviciul de restabilire a legăturilor de familie, se poate accesa site-ul www.crucearosie.ro. Conturile speciale, în care pot fi depuse contribuţiile în bani, sunt deschise la BRD, Agenţia Piaţa Romană:

LEI: RO02BRDE410SV61136934100 / EURO: RO33BRDE410SV06871604100







marți, 8 martie 2011

La multi ani de Ziua Internationala a Femeii


ZIUA INTERNATIONALA A FEMEILOR


luni, 7 martie 2011

Cursuri de Prim Ajutor de baza




 
 
















“Sistem naţional standardizat de formare /training al Crucii Roşii Române în domeniul primului ajutor de bază"


Despre proiect


Societatea Naţională de Cruce Roşie desfăşoară prin intermediul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE - Islanda, Liechtenstein şi Norvegia) un proiect de dezvoltare a unui sistem naţional standardizat de formare în prim ajutor de bază, în conformitate cu standardele europene în vigoare. Proiectul urmăreşte dezvoltarea cunoştintelor în domeniul acordării primului ajutor de bază, precum şi conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa dobândirii acestor cunoştinţe.
În cadrul acestui proiect sunt implicate toate filialele Societăţii Naţionale de Crucie Roşie din fiecare judeţ din ţară
La Bacau, s-a infiintat Centrul de formare/instruire in domeniul acordarii primului ajutor de bază. Centrul a fost dotat cu echipamente pentru training, astfel încât 100 de voluntari din toate domeniile socioprofesionale  să poată beneficia de formare gratuită în acordarea primului ajutor pe durata derulării proiectului, pana in aprilie 2011. Pana la finalul lunii februarie au fost formati in domeniul acordarii primului ajutor de baza 71 de voluntari.
Valoare totală a proiectului este de 2.215.975 EUR din care 1.988.173 euro contribuţia nerambursabilă din Mecanismul Financiar SEE  si 227.802 euro contribuţia Crucii Roşii Române.
Obiectivele proiectului:
•    crearea şi acreditarea naţională şi la nivel european a 47 de centre de formare ale Crucii Rosii Române în primul ajutor de bază  (echipate la standarde europene)
•    pregatirea a 50 de formatori in conformitate cu standardele nationale si europene, care urmează să asigure pregatirea instructorilor si a voluntarilor in domeniul primului ajutor de baza.
•    Informarea si educarea populaţiei cu privire la importanta dobandirii cunoştintelor de prim ajutor de baza si impactul pozitiv al interventiilor de prim ajutor de baza in salvarea vietii. 




sâmbătă, 5 martie 2011

Raport anual al Crucii Rosii filiala Bacau




marți, 1 martie 2011

Un gând bun din partea echipei Crucii Roşii Bacău







Aniversarea a 50 de ani de existenta pentru Peace Corps

Pe data de 1 martie 2011, a organizat o sesiune de informare pe tema voluntariatului in cadrul centrului American Corner din Bacau. Data de 1 martie este o data importanta in istoria Peace Corps fiind data la care a fost infiintata agentia.
Cu aceasta ocazie si in contextul anului international al voluntariatului,  voluntarii agentiei au organizat o sesiune pe tema  importantei voluntariatului si a promovarii pacii si prieteniei prin voluntariat. In cadrul sesiunii au fost prezenti si 2 reprezentanti ai Crucii Rosii Bacau, care au desfasurat actiuni de informare si promovare a voluntariatului pe plan local.